Gå direkt till innehåll
Berker W.1 - Smidig och robust

Pressmeddelande -

Berker W.1 - Smidig och robust

Berker W.1 är en robust och vattentät serie strömställare och uttag. Utbudet består av kompletta produkter för både infälld och utvändig installation. Produkterna finns även tillgängliga i separata delar och kombinationerna blir därför oändliga.

W.1 står för Waterproof (Vattentät). Serien är tillverkad i väderresistent plast och finns tillgänglig i vitt och grått. Den innehåller ett brett sortiment av uttag, strömställare, tryckknappar, nyckelbrytare och nödstopp-knappar. Det finns även tom-dosor för 45x45 mm produkter som t.ex. högtalar-, data- och antennuttag.

W.1 finns tillgänglig i 1- till 3-fack för både vertikal och horisontell samt infälld eller utvändig installation. Allt detta med kapslingsklass IP55 och hög skyddsklass, IK07.

Undersidan av produkterna har ett special-utvecklat skikt av gummi, vilket säkerställer att även montage på ojämnt underlag blir bra. Gummiskiktet är i ett stycke och sluter tätt mot anläggningsytan, vilket garanterar att IP-klassen uppfylls.

Berker W.1 lämpar sig väl, där kraven på hög kvalitet och IP-klass är ett måste men installationen måste vara snabb och enkel.

Snabbt och enkelt installationssystem

Installationen blir snabb och enkel med W.1. Det finns gott om utrymme i uttagen/strömställarna vilket underlättar installationen. Insatserna i uttagen/strömställarna är enkla att ta ur och ansluta för att sen ”klicka” på plats med det fenomenala ”klick-och-lås”-systemet. All irritation över anslutningar som trillar ur och inte sitter på plats vid montaget undviks med detta system. Locket monteras lätt och snabbt och låses med snabbskruvar. Alla dessa små detaljer gör installationen snabbare och enklare, vilket leder till både tids- och kostnadsbesparingar.

Tillbehör

Som tillbehör finns vit eller blå dekorbelysning till 1- eller 2-facksramar. Dekorbelysningen går att applicera med flera olika funktioner t.ex. som orienterings- eller kontrolljus. Ramen är utrustad med energisparande belysning av LED och finns för 230V och 12-24V.

Fördelar

  • IP55
  • Snabb och enkel installation vilket leder till tids- och kostnadsbesparing
  • Mångsidig med många möjliga kombinationer
  • Special-utvecklat gummiskikt på undersidan, för ojämna underlag
  • Smidig men samtidigt robust

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Dess utbud av tjänster sträcker sig från eldistribution till strömställarsystem och från smart fastighetsautomation till säkerhetslösningar för installation i bostäder, kommersiella och industriella fastigheter. Med 11,4000 anställda, dotterbolag i mer än 50 länder och 23 produktionsenheter över hela världen, har gruppen en årlig omsättning på 1,7 miljarder EUR (2014). 

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterade event

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige