Gå direkt till innehåll
hagercad - En ny dimension i planeringen
hagercad - En ny dimension i planeringen

Pressmeddelande -

Hager lanserar "hagercad" - ett nytt verktyg för planering och konfiguration av kopplingsutrustningar

Hager lanserar programvaran hagercad för konsulter arkitekter, byggbolag och byggherrar. Ett verktyg som gör det enklare att arbeta med planering och konfiguration av kopplingsutrustningar. Projekteringsverktyget hagercad stöder och förenklar det dagliga arbetet och säkerställer prestanda och säkerhet. De senaste standarderna identifieras och uppfylls automatiskt. Höjdpunkten i det nya programmet är samspelet mellan alla enskilda komponenter med hög mjukvaruintelligens.

”Hagercad är ett enkelt projekteringsprogram som skapar centraler upp till 630 A och möjliggör för användaren att via en tabell enkelt lägga in grupper/funktioner och få ut layout, kretsschema och värmeberäkning. Användaren får hjälp med val av kapsling och kan även lägga till fastighetsautomatik. Vill man ha centralen utplintad så läggs även plintar och plintschema till automatiskt”, säger Mikael Hylander produktchef på Hager.

Verktyget hanterar både enpoliga och flerpoliga kretsscheman som skapas automatiskt i tabelläge och layouten kan visas i 3D. Ett flerpoligt kretsschema skapas genom att enskilda kretsar sätts in i motsvarande tabell. Ett enda knapptryck presenterar sedan resultatet som en teknisk ritning. ”En särskilt praktisk aspekt är att märkning av kretsar utförs i tabellen och förs över till kopplingsschemat”, berättar Mikael Hylander. Passande plintar läggs också till enkelt, eftersom integrerat plinturval automatiskt tar hänsyn till alla kablars area. De automatiskt skapade plint- och kretsschemana kan konverteras och redigeras manuellt och tilldelas egna kretssymboler med symbolredigeraren.

När kretsschemat är skapat, räknar hagercad automatiskt ut lämplig kapsling. Programmet vet måtten på alla de installerade enheterna och föreslår endast storlekar som allt passar i. Frågor angående placering för inkommande och utgående plint, såväl reservplats som skyddsklassificering, underlättar valet. Tillbehör, såsom uttag och transparenta dörrar, kan adderas med ett klick.

En ytterligare höjdpunkt är den automatiska effektförlusten/värmekalkylen, enligt EN 61439. Denna tar hänsyn till alla strömflöden i kretsschemat och alla installerade enheter, samt skåpets egenskaper med specifika strömförluster och nedkylningsytor. Även platsen beaktas. Fristående lågspänningsfördelning genererar mer värme än en väggmonterad installation. Alla data sammanställs och dokumenteras. En modul för beräkning och materiallista ingår också. Denna modul sätter automatiskt brutto- och nettopriser, rabatter kan naturligtvis också lagras. Dessutom är det självklart de senaste standarderna naturligtvis beaktas under hela planeringsprocessen.

”Hagercad är programmet för dig som vuxit ur hagercentral, antingen i strömstorlek, kapslingsstorlek eller behöver fler funktioner”, avslutar Mikael Hylander.

Relaterade länkar

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 25 produktionsenheter över hela världen och kunder i 136 länder, har gruppen en årlig omsättning på 1,9 miljarder EUR (2016).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige