Gå direkt till innehåll
Alla har en roll att fylla i dessa coronatider

Blogginlägg -

Alla har en roll att fylla i dessa coronatider

Världen ter sig minst sagt annorlunda just nu. Alla har vi kunder, partners, leverantörer, distributörer som på ett eller annat sätt påverkas av sjukdomen covid-19, orsakad av coronaviruset.

Spridningen av coronaviruset klassas som en pandemi och detta påverkar givetvis konjunkturen negativt. I oktober 2019 skrev vi om en förväntad konjunkturavmattning under 2020 men att förutsättningarna för byggbranschen trots allt såg ganska goda ut. Men i och med den situation vi nu befinner oss finns risken att det här förvandlas till en rejäl dipp om situationen blir långvarig. Läs mer om coronaviruset effekterna för elbranschen i vår senaste artikel i Hager Magasin.

Nu är det viktigare än någonsin att tänka på andra och varandra. Utöver att tvätta händerna extra noga och ofta, nysa och hosta i armvecket och hålla sig hemma om man har symtom så är det viktigt att fortsätta som vanligt. Vi måste hålla igång Sverige och det kan vi göra tillsammans. Det är oerhört viktigt för att vi ska kunna återgå till det samhälle vi hade innan corona. Att restauranger, hotell, och butiker finns kvar tror jag att vi alla vill och förväntar oss.

Läs gärna Henrik Fexeus inlägg på Facebook: Tankevirus. Han skriver om vårt beteende som inte bara riskerar att leda oss mot en global ekonomisk kollaps, tankeviruset påverkar också hur vi blir mot våra medmänniskor. Vi håller koll på varandra och förbjuder folksamlingar. För tillfället kan det vara en bra idé, men det är en mycket farlig väg att slå in på om den normaliseras.

Att bromsa sig ur en kris har aldrig varit en bra idé. Just nu handlar det om att gasa och bromsa samtidigt, det gäller att vara smart. Stoppa inget om inte måste stoppas, tänk nytt och annorlunda. Använd de verktyg och kanaler som finns. Se möjligheterna inte omöjligheterna.

Coronaviruset påverkar oss alla och vi måste ställa om. Från det fysiska mötet till det digitala. Chat, telefon eller videosamtal är nu mångas verklighet. Alla har vi en roll att fylla. Så fortsätt stå stark, stötta de som är särskilt utsatta och låt oss tillsammans undvika en ekonomisk kollaps. På Hager gör vi allt för att minska smittspridningen men vi bromsar inte helt, vi fortsätter framåt. Vi är här för dig och vi är här med dig.

Business as unusual!

Johan Ran
Head of Marketing & Communication

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige