Gå direkt till innehåll
Avsätt energi för att forma framtiden

Blogginlägg -

Avsätt energi för att forma framtiden

Morgondagens teknik kommer effektivisera alla möjliga processer och sätta guldkant på tillvaron. Samtidigt måste vi se till så att de insatser vi gör i dag inte får en bitter eftersmak. Framtiden formas av oss nu.

Rätt förutsättningar för att fatta bra framtidsbeslut får vi genom att förstå att det vi gör i dag påverkar morgondagen. Vi går en intressant framtid till mötes, en framtid som går från fossila bränslen till ett förnybart energisystem, en framtid som blir allt mer elektrifierad. Vi håller på att förändra vårt sätt att tänka kring byggnader, städer, fordon och infrastruktur. Vi vill alla leva säkrare, mer bekväma och framför allt mer hållbara liv. Tiden vi lever i är redan mycket elektrifierad och utvecklingen kommer bara att öka.

Vi har vant oss vid att saker och ting går allt fortare och att vi kan göra saker effektivare. Samtidigt finns det tidstjuvar och invecklade processer som vi måste förhålla oss till. Genom att utforska ny teknik och innovativa sätt att arbeta på skapar vi nya möjligheter för oss själva, våra kunder men också för dem vi lever och arbetar med.

Med det sagt har vi även ett ansvar för vår planets resurser, vilket i dag är en stor utmaning. Alla har vi ett ansvar att bidra till målen att minska den globala uppvärmningen. Det ligger i allas våra händer att driva en hållbar förändring där vi ska ta till oss ny teknik som hjälper, men samtidigt säga nej och hej då till de saker som stjälper.

Det innebär att vi som verkar inom elbranschen får ett allt större ansvar för vår planets resurser. Ett ansvar som innebär att vi måste driva framtidsinriktade initiativ. Driva arbetssätt som sparar tid och resurser, välja och utveckla materialval för att minska vår klimatpåverkan, återvinna material istället för att använda nytt råmaterial. Så lägg energi på att utforska och utveckla ny teknik. Fokusera på framtidsinriktade, hållbara lösningar som möjliggör en positiv framtid. Tiden för detta är nu!

Är ni intresserade av att lära er mer så kan ni till exempel gå in på Global Utmanings webbplats. Global Utmaning är en oberoende tankesmedja som verkar för hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling. Här hittar ni dagsaktuella nyheter och intressanta rapporter, så som ”En ny plattform för att lösa bostadsfrågan” eller rapporten om hur vi kan bidra till genomförandet av Agenda 2030
Mot en hållbar framtid

Johan Ran
Head of Marketing & Communication

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige