Gå direkt till innehåll
En digital spark i baken

Blogginlägg -

En digital spark i baken

Vi befinner oss i utmanande tider och vi är alla mer eller mindre hårt pressade. Just nu påverkar covid-19 sättet vi lever och arbetar på. Självklart håller vi avstånd och uppmanar alla våra kunder och partners att göra likadant om möjligt.

Att hålla avstånd är en viktig del för att minska smittspridningen. På Hager håller vi avstånd och arbetar hemifrån så att ni som går till arbetet kan få tryggast möjliga miljö. Ni som är där ute och inte har samma möjlighet att arbeta hemma, ni som håller Sverige och världen igång. Till er vill vi på Hager rikta ett stort tack!

Vi är givetvis inte overksamma bara för att vi håller avstånd. Vi gör vårt yttersta för att din verksamhet ska kunna rulla på som vanligt. En faktor är att vi håller oss friska och vidtar strikta säkerhetsrutiner så att våra fabriker inte stannar. Det betyder att vi fortsätter att producera produkter och att grossisternas lager fylls på. Med andra ord gör vi vårt bästa för att varorna ska nå dig.

Vi har flyttat alla våra möten till ett digitalt forum vilket har fungerat mycket bra. Vi erbjuder även flera olika webbinarier så du kan passa på att lära dig något nytt eller bara hålla dig uppdaterad. Vi gör det här för att kunna möta utmaningarna som samhället står inför i dag. Det bidrar också till att vi kan framtidssäkra kompetensförsörjning så att ingen behöver tappa fart.

Du hittar vårt utbud av aktuella webbinarier här .

Jag ska inte spekulera för mycket i den digitala transformationen, men visst gav Covid-19 oss alla en spark i baken när det kommer till digitalisering. Plötsligt tog den ett par stora kliv framåt. Jag är stolt över de steg vi har tagit som organisation då vi snabbt släppte det fysiska mötet. Det vittnar om en stor digitalt mognadsgrad. Det är också ett bevis på vår förståelse om behoven av social distansering för att ta oss genom krisen på bästa sätt.

Covid-19 påverkar också vårt framtida ekonomiska landskap i allra högsta grad. Pandemin kommer att påskynda den automatiserade arbetskraften och den digitalisering som redan är i full gång. Det som nu får ytterliga en knuff i baken brukar kallas ”Den andra maskinåldern” vilken i sin tur skapar en så kallad ”Mid skilled squeeze”.

Med detta följer att jobb automatiseras och arbetstillfällen försvinner. Mellan 435 000 och 2,5 miljoner jobb kan slås ut de närmaste 20 åren i Sverige och betydligt fler kommer påverkas av nya kompetenskrav enligt ett estimat från Prognoscentret i oktober 2018.

En rapport från Tjänstemännens centralorganisation (TCO) 2018 visar att närmare två miljoner personer på den svenska arbetsmarknaden därför kan behöva vidareutbildning. Så varför inte satsa på en framtidsmarknad?

I dag finns cirka 20 miljarder uppkopplade enheter världen över. Därför är det ingen överdrift att tala om en kommande grön guldålder för installationsföretag som satsar på att utbilda sin personal inom IoT. År 2025 ska hela Sverige ha tillgång till snabbt bredband. Det kommer att få ett enormt genomslag inom byggnadsinstallationer. Denna utveckling erbjuder stora möjligheter för installatörer.

Nu håller vi oss både friska och smarta! Och kom ihåg att vi finns här för dig och med dig i dessa utmanande tider. Nu gör vi allt vi kan för att din verksamhet ska flyta på så bra som möjligt.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte missar något.

Johan Ran
Head of Marketing & Communication

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager

Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige