Gå direkt till innehåll
Montörens kamp mot tiden i Solna

Blogginlägg -

Montörens kamp mot tiden i Solna

I kontorsområdet Solna strand vid Bällstaviken pågår en kamp mot tiden. El-entreprenören K4 Elektriska gör allt vad som står i deras makt för att hinna klart med projektet i tid. Med hjälp av färdigkapade kanaler kommer de spara cirka 200 timmar.

I Vasakronans fastighet Nöten 5 i Solna strand har en totalrenovering pågått i etapper sedan 2016. Det postmodernistiska kvarteret utgörs sedan tidigare av tre byggnader som nu kopplas samman av en länkbyggad med kontor. Sammanlagt är det cirka 25 000 kvadratmeter som renoveras. Projektets el-entreprenör, K4 Elektriska, arbetar för fullt för att bli klara till mars 2020.

– Det är mycket som måste klaffa för att vi ska hinna med allting, säger Göran Ahlbin, som är projektledare på K4 Elektriska.

Just i dag känner han av pressen extra mycket.

– Jag fick precis reda på att ställverket vi beställt är en vecka försenat. Det är en utmaning att få fram material i tid, säger Göran som gjort sitt yttersta för att allting ska flyta på i projektet.

Göran Ahlbin, projektledare på K4 Elektriska.

Bland annat har han beställt cirka 1 400 färdigkapade fönsterbänkskanaler. Vanligtvis är kanalerna 2 000 millimeter när de levereras från fabriken. Men utrymmet mellan de fönster där kanalerna ska sitta är 2 020 millimeter.


– Smidigt nog kunde Hager måttanpassa kanalerna, vilket gör att grabbarna bara behöver skruva dit dem istället för att kapa själva. På så vis är det en besparing på miljön också, säger Göran och fortsätter:

– Jag har räknat på vår tidsvinst och vi sparar cirka 200 timmar på det här viset. Det är väldigt mycket tid.

Utöver de kapade kanalerna har Göran beställt snabbkopplingssystem till armaturer vilket innebär en tidsbesparing även där.

– Snabbkopplingssystem är dyrare, men det får vi igen genom att vi lösgör tid för våra extremt uppbokade montörer vid montaget. Jag tror det börjar gå upp för branschen att rätt produkter sparar tid, säger Göran.

Om Nöten 5
Adress: Solna strandväg 62–86
Byggt: 1986
Renovering klar: 2020
Miljöcertifiering: LEED Guld (2020)
Kontor: 25 423 m2
Butik: 1 169 m2
Övrigt: 1 326 m2
Arkitekt: Skanska/Arne Löveryd AB Mälarhus

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige