Gå direkt till innehåll
Själv är bästa dräng, eller?

Blogginlägg -

Själv är bästa dräng, eller?

Ensam är stark är ett gammalt och välkänt motto. Men stämmer det i dagens samhälle? Jag tycker snarare livet handlar om att bygga långsiktiga relationer och utvecklas tillsammans med andra. Både privat och i arbetslivet.

När det kommer till försäljning och att göra affärer är relationen oftast betydelsefull, den ska inte underskattas. Det börjar redan vid första intrycket, vi människor synar den vi möter efter bara några få sekunder. Efter det kan det vara svårt att ändra uppfattningen. Det låter kanske hårt men det är så vi människor fungerar.

För att kunna lyckas väl i livet behöver man kunna bygga långsiktiga relationer. En god relation till en affärspartner eller kund är alltid central. Att vårda sina relationer leder till ett långsiktigt samarbete som i sin tur ger möjligheter till goda affärer.

Orsaken till att vi förlorar en affär kan bero på många faktorer men till hög grad handlar det oftast om att vi brister i vår relation. Som i all kommunikation och i alla relationer så är det hur motparten upplever sin relation med dig som är avgörande. Det kan handla om bemötande, för lite kontakt eller för lite information. Det handlar också om kvalitet vilket innebär att den fysiska produkten, den service eller tjänst du erbjuder också måste uppfattas positivt av mottagaren. Att vara lyhörd brukar också var en bra utgångspunkt. Ett exempel på det är fastighetsförvaltaren Aspelin Ramm som investerar i kvalitet för att behålla sina hyresgäster.

Relationer är nyckeln till framgång, både privat och i arbetslivet. Att skylla på att den förlorade affären beror på att konkurrenterna erbjudit bättre produkter och lägre priser är därför många gånger inte sant.

Tidigare har vi skrivit om robotarnas intrång i byggbranschen. Frågan är om vi bygger relationer med robotar i framtiden? Jag tror att vi kommer stöta på både terapirobotar och sällskapsrobotar. Detta är ett ämne vi får återkomma till, men robotarna ska inte ses som någonting som tar vår plats. De kompletterar oss, för oss framåt i vår ständiga strävan efter utveckling.

Ni kanske har sett klippet där Googles robot ringer upp och bokar en klipptid? Detta kan te sig skrämmande men är förmodligen något vi får acceptera i framtiden.

Johan Ran
Head of Marketing & Communication

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige