Gå direkt till innehåll
Tillsammans med optimistisk syn på framtiden

Blogginlägg -

Tillsammans med optimistisk syn på framtiden

På Hager strävar vi alltid efter att vara nummer ett i våra kunders ögon. Det handlar inte om att ha kunden i fokus utan om att se till att ha en genuin förståelse för kunderna och deras behov, vilket innebär att man förstår och ser deras fokus.

Om du har tid några minuter skulle jag väldigt gärna vilja berätta en historia. En berättelse som jag tror och hoppas att både du och din verksamhet tycker är intressant.

Allt startade med en idé, två bröder och en far. Året var 1955. Med en tro om att erbjuda de bästa produkterna med den högsta kvaliteten och med ledorden mod, äkthet och integritet startade de sin saga. Dessa ledord genomsyrar fortfarande den organisation som är Hager. Ett företag som i dag är ett globalt familjeföretag med över 11 500 anställda.

Nu är vi här, mitt i en föränderlig värld, och då menar jag på mer än ett sätt. I denna krönika vill jag förmedla en historia om vilka vi är och hur vi beter oss. I dag och i morgon. Vi är fortfarande samma företag med samma ideal. Vår vision och ambition är att ständigt utvecklas och växa tillsammans med kunder och partners. Redan från första dagen var det självklart att lyssna på kunderna och översätta deras behov och önskemål till värdeskapande lösningar. Och så agerar vi alltjämt i dag.

Med kundens fokus framför våra ögon har vi växt från ett litet familjeföretag till en global aktör med kunder i mer än 120 länder. Det handlar inte längre bara om mätarskåp, vilket markerade början på vår framgångshistoria. Nu handlar det om alltmer komplexa lösningar för det smarta hemmet, energieffektivitet och styrning, energiöverföring, nätverk och mobilitet som berör människor runt om i världen. Vikten av säkerhet och komfort i hemmen blev väldigt tydligt under våren med påtvingat coronavirusrelaterat hemarbete. Många av oss blev tvungna att spendera betydligt mer tid än vanligt i hemmet.

För oss på Hager har det inneburit att vi varit tvungna att ändra våra processer på nolltid. Vi fick byta till korttidsarbete, justera vår produktion, ibland till och med stoppa produktionen helt för att försäkra oss om våra medarbetares hälsa.

Många kunder har frågat oss om hur vi kommer att påverkas. Sanningen är att ingen riktigt vet hur länge pandemin och dess konsekvenser kommer att pågå. Men tillsammans är vi ett starkt nätverk av anställda, partners och kunder som kan överleva även de allvarligaste kriserna.

Något som har blivit tydligt är hur snabbt en hel värld kan få allvarliga konsekvenser av något om händer i en liten del av världen. Med globalisering och mobilitet krymper världen och förhållandet mellan tid och rum förändras. Det faktum att vi lever närmare varandra betyder också att vi kan hantera problem tillsammans, snabbare och mer effektivt.

Som med alla utmaningar utgör kriser också möjligheter för innovation. Möjligheter som vi hoppas kunna realisera tillsammans med dig - våra partners och kunder. Så det är med optimism som jag ser på framtiden, även i dessa utmanande tider.

Johan Ran
Head of Marketing & Communication

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige