Gå direkt till innehåll
Så skapar fastighetsbolaget lojala hyresgäster

Nyhet -

Så skapar fastighetsbolaget lojala hyresgäster

Kvalitet och hållbarhet står i fokus när Aspelin Ramm bygger nytt och ger tomma fastigheter nytt kommersiellt värde.

– Vi tror på arkitektur som både är hållbar och vacker att titta på, säger Mathias Vårström.

På bara sex år har över fyrtio företag flyttat in. Det var 2010 som Aspelin Ramm bestämde sig för att köpa den 45 000 kvadratmeter stora byggnaden som i dag går under namnet Pedagogen Park. Den tidigare öde platsen är nu en starkt växande mötesplats med skolor, restauranger, vårdcentral, bank, folktandvård och inom kort även ett nytt bostadsområde.

Aspelin Ramm utvecklar och anpassar fastigheter till nya verksamheter med andra krav på funktionalitet och tillgänglighet. Genom att förädla och investera i kvalitet ökar de värdet på sina fastigheter. Pedagogen Park är ett exempel på en sådan förädling. Clarion Hotell på Ringvägen i Stockholm är ett annat.

Mathias Vårström är bygg- och projektchef på Aspelin Ramm.

– Kvalitet och hållbarhet två av våra ledord. Våra hyresgäster ska uppleva värde och att våra hus håller. Genom att satsa på våra byggnader redan från start vinner vi lojala hyresgäster som vill stanna hos oss länge, säger Mathias Vårström.

Hotell Vann vid Gullmarsfjorden

Mathias Vårström är bygg- och projektchef på Aspelin Ramm, han berättar om ytterligare ett byggprojekt. Fastigheten där Hotell Vann vid Gullmarsfjorden har sin verksamhet byggdes sent 1970-tal och fungerade länge som kursgård åt olika fackförbund. År 2008 köpte Aspelin Ramm huset och förvandlade kursgården till ett högklassigt spa och hotell. Genom att uppgradera enligt Green Building, energieffektivisera och sätta upp solpaneler på Vanns tak har Aspelin Ramm lyckats spara in över en miljon kilowattimmar energi.

– Vi tror på arkitektur som både är hållbar och vacker att titta på. Ju modernare ett hus framstår, desto längre livslängd har det. Våra hus ska kunna överleva förändringar och byta användningsområde. Därför är det viktigt för oss att alltid välja kvalitet. Vann är ett bra exempel på en sådan byggnad som håller över tid.

Med solpaneler på Hotel Vanns tak har Aspelin Ramm lyckats spara in över en miljon kilowattimmar energi.

Kvalitet ger minskade kostnader på sikt

För Aspelin Ramm är det också viktigt att ta hänsyn till hyresgästernas önskemål. Ju fler människor som exempelvis visar intresse för solel, desto mer investerar de i solcellspaneler. Investeringen i kvalitet ger på sikt minskade kostnader samtidigt som det höjer värdet på fastigheterna.

– Istället för att lägga tid på att hitta det absolut billigaste alternativet borde fler fokusera på att hitta lösningar som ger riktigt nöjda och lojala kunder. Tappar vi hyresgäster så förlorar vi också den eventuella ”vinsten” med att ha valt en billigare produkt framför en dyr. Därför bör man välja kvalitet redan från början.

2 500 kvadratmeter solceller

Aspelin Ramm har utformat ett Grönt avtal tillsammans med en av sina hyresgäster i Pedagogen Park. Det innebär att de gemensamt strävar efter konkreta miljömål och kontinuerligt träffas för att se till så att de nås. Byte till LED-lampor, energismarta kylskåp och utökad sopsortering har sedan starten lyckats minska energiåtgången för hyresgästen med hälften i kilowattimmar. Nästa steg blir att montera upp 2 500 kvadratmeter solceller på Pedagogen Park som kommer att förse alla verksamheter i byggnaden med egen solel.

– När vi bygger nytt eller utvecklar en befintlig fastighet utgår vi alltid ifrån människan och att de allra flesta vill bo i hållbara hus med liten klimatpåverkan. Vi bygger långsiktiga relationer till leverantörer och samarbetspartners som har samma inställning som vi har.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige