Gå direkt till innehåll
Två ingredienser för framgångsrikt prefabricerat byggande

Nyhet -

Två ingredienser för framgångsrikt prefabricerat byggande

I vår förra artikel i den här serien om prefabricerat byggande fokuserade vi på vikten av ett tidigt samarbete mellan alla parter. En annan viktig faktor är att standardiseringsarbetet drivs på, inte minst när det kommer till produktinformation.

Detta skulle leda till ökad standardisering och bättre information om tillverkarens komponenter. Genom att vara öppen och benägen att dela information kan leverantörer bidra till bättre resultat för alla samtidigt som det säkrar nya affärer.

Material- och produktinformation kring ursprung, innehåll och energianvändning måste vara allmänt tillgänglig för att bättre informera projektledare och möta kundens krav. Hållbarhetsmål driver kundens krav samt status om livscykel och materialåtervinning. Det måste också ses som en viktig faktor i ett produktivt affärssamarbete. Om dessa mål införlivas kommer branschen att växa i volym och ge möjlighet att motivera pågående investeringar.

Byggsektorn bör snegla på strukturen inom mobiltelefonbranschen som baseras på infrastrukturdelning för bästa kundupplevelse. Samtidigt som olika telefonoperatörer arbetar för sina kunder så bidrar en delad distributionsinfrastruktur till allas framgång.

Tidiga samarbeten och ett standardiserade processer är två av ingredienserna för framgång. Men för att främja de prefabricerade byggföretagens tillväxt och förmåga till etablering krävs fler ingredienser.

Läs hela rapporten

I vår rapport ”Prefabricerat byggande – krafttag för bättre resultat” belyser vi de utmaningar branschen brottas med. Vi har intervjuat experter som hävdar att byggbranschen kommer tvingas att automatisera, digitalisera och industrialisera byggprocessen. Med rätt förutsättningar kan prefabricering inom byggsektorn ge liknande resultat som det vi ser inom fordonsindustrin i dag. Vi rekommenderar att du är väl påläst inför denna kommande förändring. En bra början är att klicka på länken nedan och läsa rapporten.

Ladda ner ”Prefabricerat byggande – krafttag för bättre resultat”

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige