Gå direkt till innehåll
Hager Magasin
Hager Magasin

Pressmeddelande -

”Byggbranschen måste effektiviseras för att överleva”

Hager har under 2017 studerat installatörs- och byggbranschen och kommit till insikten att branschen står inför en digital omställning. För att hjälpa sina kunder har Hager därför startat ett digitalt magasin som erbjuder inspirerande berättelser, användbar kunskap och praktiska råd som hjälper läsaren att utveckla sig själv och sin verksamhet.

Allt började 2017. Hager ville starta ett digitalt magasin eftersom de ville komma närmare sina kunder digitalt. För att kunna producera innehåll som intresserade gjorde de en marknadsundersökning. Genom flertalet djupgående kundintervjuer och granskning av rapporter började ett mönster bli allt tydligare.

– När vi nystade i det visade det sig att branschen kommit till ett vägskäl. Insikten var att installations- och byggbranschen måste effektiviseras för att överleva. Majoriteten av det som efterfrågades bland våra kunder var olika aspekter på tidseffektivitet, säger Johan Ran, marknads- och kommunikationschef på Hager.

Målet med magasinet blev därför att berika läsarna med relevant kunskap om tid, affärsutveckling, hållbarhet och omvärldsbevakning.

Det digitala magasinet som lanserades i somras har nu samlat ett antal artiklar kring dessa ämnen och Johan är övertygad om att personer i installations- och byggbranschen kommer intressera sig för innehållet på webbplatsen.

– Installations- och byggbranschen kommer på sikt att tvingas automatisera och digitalisera sina processer om man ska kunna nå en bredare marknad, eller behålla den man har. Genom att ta del av innehållet på Hager Magasin kommer våra läsare ha ett försprång när branschen gradvis förändras, säger Johan.

Hager Magasin bjuder alla som är intresserade att ta del av innehållet på hagermagasin.se. Varje månad sammanfattas även det senaste innehållet i ett nyhetsbrev. 

För mer information om Hager Magasin kontakta Johan Ran. 

Relaterade länkar

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 1,9 miljarder EUR (2017).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige