Gå direkt till innehåll
IoT och den kommande guldåldern för installatörer

Pressmeddelande -

IoT och den kommande guldåldern för installatörer

Antalet apparater som är sammankopplade med varandra och mot internet ökar i rasande takt. Tillsammans ingår alla dessa apparater i IoT. Utvecklingen medför enorma möjligheter på områden som energibesparing, säkerhet och komfort.

Hemautomation betyder smarta, självgående system i hemmet. Ett hemautomationssystem gör en vanlig bostad till en smart bostad där alla apparater kan kommunicera med varandra. Med hjälp av tekniska lösningar förbättras den privata boendemiljön på ett intelligent och tillgängligt sätt. Kopplar man upp hemautomationssystemet mot internet blir det en del av det världsomspännande IoT. Då blir möjligheterna närmast oändliga. Det möjliggör nya tillämpningar som kommer att påverka våra liv i positiv riktning.

20 miljarder uppkopplade enheter

Hemautomation ter sig alltså som den sammankopplande länken mellan IoT och installationstekniken i en värld som blir allt mer uppkopplad. Prognoser visar att det kommer att finnas 20 miljarder uppkopplade enheter år 2020. Dessutom står vi på tröskeln till en grön revolution, och då är det ingen överdrift att tala om en kommande grön guldålder för installationsföretag. År 2025 ska hela Sverige ha tillgång till snabbt bredband. Det kommer att få ett enormt genomslag inom byggnadsinstallationer. Denna utveckling erbjuder stora möjligheter för installatörer.

Möt ökande efterfrågan

Som installatör skapar du möjligheter genom att möta den ökande efterfrågan på smarta bostäder som är framtidssäkrade och senare fungerar perfekt ihop med IoT. Inte minst eftersom många funktioner i en bostad hänger samman med den eltekniska installationen. Om du skaffar dig kunskaperna kan du redan nu rusta ditt företag för denna nya värld. Det är den enorma potentialen som ger perspektiv. Och det är bråttom, för det är riskabelt att inte agera.

Tillverkaroberoende protokoll

Samtidigt är det viktigt att träffa rätt och välja ett tillverkaroberoende protokoll, så att du är rustad för framtiden. I vår kommande rapport på temat beskriver vi ett antal tillverkaroberoende standarder. Där går vi på djupet med varför KNX med säkerhet är ett av de protokoll som enkelt kopplar upp dig mot IoT. Ett val som garanterar en fullgod, driftsäker installation.

KNX är klart för IoT!

Läs hela rapporten

I vår rapport Hemautomation för installatörer beskriver vi vad sakernas internet är, vad hemautomation innebär och hur dessa två hänger ihop. Rapporten belyser hur sakernas internet gör sitt inträde i våra bostäder tack vare hemautomationen, hur det påverkar dig som installatör och vilka möjligheter det kan ge dig. I rapporten tar vi oss också en närmare titt på KNX: en global, tillverkaroberoende standard för hemautomation. Om du vill sticka ut inom ditt kompetensområde, då ska du framför allt fördjupa dig i sakernas internet. En bra början är att klicka på länken nedan och läsa rapporten.

Ladda ner ”Hemautomation för installatörer”

I den här rapporten kan du läsa om den spännande värld som utgör sakernas internet och hemautomation samt vilka möjligheter de skapar för dig som installatör.

Ämnen

Kategorier


Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Det är ett familjeägt företag med mer än 11 500 anställda, tillverkning på 23 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder. Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Presskontakt

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Den under­lig­gande idén med allt vi gör är att gynna våra kunder - För dig, med dig.

Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 100 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder.

Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige