Gå direkt till innehåll
Så får elinstallatörer under uppstart hjälp

Pressmeddelande -

Så får elinstallatörer under uppstart hjälp

Varje år startas ungefär 400 elinstallationsfirmor i Sverige. Alla dessa nya företagare behöver guidning någonstans längs resans gång. Därför startar Hager ett initiativ för att hjälpa dessa entreprenörer att utveckla sina verksamheter.

Med sin guide för elinstallatörer under uppstart vill Hager hjälpa företagare att ta sina bolag till nästa nivå. Öka i omsättning, bredda verksamheten, få mer utbildning och effektivisera arbetet.

– Det här är en målsättning som är helt genomförbar, säger Niklas Melin, affärsutvecklare på Hager.

– Vi har varit i branschen i 65 år och vet vad som krävs för att lyckas som elinstallatör. Vi vill hjälpa entreprenörer på vägen med affärsplan, rådgivning om auktorisation, marknadsföring och mycket mer.

Det finns cirka 11 000 elinstallatörsföretag i Sverige. De allra flesta av företagen i branschen är småföretagare med färre än 12 anställda. Det är den här gruppen av nystartade företag som Hager nu vill hjälpa.

De har satt ihop ett program som är fyllt med tips, utbildningar och partnererbjudanden.

Bland annat ger de rabatterade priser för framtagning av marknadsföringsmaterial som hemsida, skyltar och dekaler. De har också tagit fram erbjudanden hos sina partners SEB, Svedea och EL-VIS.

– Det här är en guide som stakar ut vägen för ett framgångsrikt företagande som elinstallatör, säger Niklas avslutningsvis.
Ett axplock ur stödprogrammet
  • Tips inom marknadsföring
  • Utbildningar och webbinarier

  • Rabatter inom bank, försäkring, reklambyråtjänster

  • Konfiguratorer och beräkningsprogram

  • Stöd inom dokumentation, egenkontrollprogram, kabeldimensionering, kalkylering, lagar och regler, priser på material etc.

Relaterade länkar

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11 500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 24 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på 2,19 miljarder EUR (2019).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige