Gå direkt till innehåll
Hemma hos inredningsdesignern:  ”Jag tror på maximalism”

Blogginlägg -

Hemma hos inredningsdesignern: ”Jag tror på maximalism”

Lena Nyholm har gjort sig ett namn som inredningsdesigner. Bland annat har hon gjort åtta säsonger och 134 dukningar i programmet Så mycket bättre, och nu senast Benjamins på TV4. Vi gjorde ett besök hemma hos Lena för att spana in hennes hem.


Lena Nyholm gör inredningar till hotell, restauranger, privata hem, kontor, och tv-scenografier. Hon har bland annat gjort åtta säsonger och 134 dukningar i programmet ”Så mycket bättre”, och nu senast Benjamins på TV4.

Vid södra sidan av Stockholms inlopp ligger stadsdelen Saltsjökvarn. På ena sidan av bostadsrättsföreningen glittrar Saltsjöns vatten och på andra sidan reser sig en grönskande dunge upp mot en klippvägg. Här bor Lena med sin sambo Martin.

– Vi kallar det för vår skogsglänta; vår gröna, trygga och harmoniska plats. Här får vi sällan in direkt solljus, vilket vi trivs väldigt bra med, säger Lena.

Men ibland lyser solen in och träffar två diskokulor som ligger på golvet. Därifrån reflekterar de en stjärnhimmel mot de mörka väggarna och taket. Naturens material- och färgkombinationer inspirerar Lena i hennes arbete, för i naturen är ingenting perfekt tillrättalagt. Samtidigt är allt helt perfekt.

Planlösningen är öppen och rummet är fyllt med prylar organiserade i vackra stilleben.

– Jag inreder alltid efter en känsla, snarare än en specifik stil. Min egna inredningsstil kallas för maximalism. Eller more is more. Mer av sådant som man älskar och mår bra av. Varenda sak i mitt hem tycker jag om och blir glad av. Det är tråkigt att inredning blivit så pretiöst och korrekt. Hemmet ska vara kul, härligt och mysigt istället för trendigt och rätt, säger Lena.

Vardagsrum: berker S.1, antracit.”De rundade dimmerknapparna skapar en mjuk känsla som är härlig att ta på. Färgmässigt går det svarta väldigt bra ihop med det mörkgröna på väggarna.


Kontor: berker S.1, antracit.”Den kantigare formen på ramen går ihop bra med den välvda knappen. Och den gör sig väldigt bra mot den färgglada tapeten.”


Kök: berker S.1, vit.”Med de tre dubbla snedställda eluttagen ville vi skapa ett enkelt uttryck som matchar stänkskyddet i vitt.”


Badrum: berker Q.7, antracit.”Formen passar bra ihop med kaklet. Den svarta färger går bra ihop med badrumsdörren och skåpsluckan. Det rundade hörnet går igen i formen på tvättmaskinsdisplayen.”

Rummen i lägenheten känns mysiga och ombonade. Väggfärgerna går i två mörkgröna nyanser, mörkblått och mörklila. För att krona verket har hon valt strömbrytare och eluttag från berker som matchar rummens färger och inredning.

– Strömbrytare är jätteviktiga, man trycker ju på dem flera gånger varje dag. Många tänker att det bara är vita plastgrejer som ska vara där. Men allt du fyller ditt hem påverkar hur du mår. Jag brukar säga att om du fyller ditt hem med sådant som du älskar, så kommer du att älska ditt hem. Och tvärtom.

Hall: berker K.5, mässing ”Jag valde en mässingsfärgad strömbrytare i hallen eftersom det blir ett härligt välkomnande att trycka på den lyxiga knappen när man kommer, och ett fint farväl när man går. Detaljerna är viktiga i ett hem, det skapar en personlig helhet.”


Sovrum: Q.3, antracit.”Jag gillar att formen på knappen går ihop med formen på bokhyllan.”


Du har valt flera olika strömställarserier från berker till dina rum, hur resonerade du kring det valet?

– Jag tycker att det är spännande med olika upplevelser i olika rum. I naturen är inte allt identiskt, där hänger allt ihop även om det inte är exakt samma. Och hjärnan håller sig pigg och alert om den får uppleva olika saker.

Du valde även skräddarsydda strömbrytare från berker Manufaktur, hur kommer det sig?

– Jag valde en mässingsfärgad strömbrytare i hallen eftersom det blir ett härligt välkomnande att trycka på den lyxiga knappen när man kommer, och ett fint farväl när man går. Detaljerna är viktiga i ett hem, det skapar en personlig helhet. Ett tips är att ha budgetvarianter på de flesta ställen och på vissa utvalda platser ha finare och lite dyrare modeller.

Bostadsfakta
Adress: Östra Finnbodavägen 15
Antal rum: 2,5
Total yta: 79 m2

Personlig fakta
Personer i hushållet:
Lena Nyholm och Sambon Martin Bergquist
Favoritpryl
: Porslinstigern Peter
Detta inspirerar mig:
Naturen, människor och möten.
Hobby utöver inredning:
Ta hand om stugan och trädgården i Dalarna

5 inredningstips

  1. Lyssna inåt istället för utåt
  2. Följ en känsla istället för stil
  3. Måla väggar och tak i färger som får dig att må bra.
  4. Våga blanda, mixa och framför allt: ha kul
  5. Titta på hur det ser ut där du trivs bäst och ta in mer av det

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige