Gå direkt till innehåll
Personskyddsbrytaren skapar en trygghet för kunden

Blogginlägg -

Personskyddsbrytaren skapar en trygghet för kunden

Vi träffade Eric Ohlsson på Kustens Eltjänst på Tjörn för att prata om vad som utgör ett tillförlitligt elsystem. För dem är personskyddsbrytare (PSA) pusselbiten som skapar driftsäkra system, både hos privat- och företagskunder.

Eric Ohlsson rullar in framför byggnaden i en av firmas bilar en kvart efter utsatt mötestid. Han har fullt upp, men kommer leendes in genom dörren och hälsar med ett fast handslag. Eric startade Kustens Eltjänst på Tjörn 2012 tillsammans med sin vän Johan Nilsson. Efter tre år blev Johan delägare i företaget som är baserat på Tjörn norr om Göteborg. Från början var tanken att de skulle köra firman själva, men hög efterfrågan har gjort så att de kunnat expandera. I dag har de två vännerna också tre anställda.

Eric berättar att cirka 60 procent av omsättningen utgörs av privatkundsjobb. Hos dessa är gamla, och till bredden fyllda proppskåp inte alls ovanligt. Många gånger leder sådana jobb till att Eric eller hans kollegor får byta ut hela centralen.

– I sådana fall rekommenderar vi PSA till kunderna. De inser snabbt fördelen i att dela upp elen i zoner, säger Eric.

Eric Ohlsson, grundare av Kustens Eltjänst, anser att personskyddsbrytaren är pusselbiten som skapar driftsäkra system.

Utomhusbelysning och vattenskada inomhus

Han brukar dela upp det så att värmepump eller bergvärme, kyl, frys, övrig el och utomhus-el får en grupp vardera. Eric berättar:

– Med PSA och jordfelsbrytare blir det inte helt strömlöst i huset när elen går i en zon. De betyder att kunder med PSA inte är i akut behov av en elektriker när strömmen går. Det blir en trygghet både för oss och för kunden. Han fortsätter:

– När en husägare får höra om alla fördelar är det ganska lätt att sälja in PSA, och jag upplever att vi installerar extremt många PSA.

När vi träffar Eric arbetar han och två kollegor med att komplettera de sista delarna vid ett nybygge. Det är inte för att Eric tagit sovmorgon som han anlänt sent till vår intervju. Han stiger upp halv sex varje morgon för att hinna med, men kollegorna Johannes och Per är på plats och visar mig in i byggnaden. Det är en stor byggnad på 800 kvadratmeter och 9 meter i takhöjd.

Den har en verkstadsdel, kontorslokaler, omklädningsrum och en gigantisk tvätthall för entreprenadmaskiner.

Tio zoner för att skydda verksamheten

Kustens Eltjänst på Tjörn har dragit 3 000 meter elkabel till två elcentraler som i sin tur förser 10 uttagscentraler och över 50 armaturer med ström.

Här har de delat upp anläggningen med PSA i tio zoner för att skydda verksamheten vid eventuella elfel. De olika zonerna utgörs av innerbelysning, utsugsfläktar i taket, skylt- och utebelysning, kontor och omklädning, kyl och frys. Dessutom har de separerat inpasseringsgrind, passagesystem, kortläsare och larmsystem i olika zoner.

– Här skapar PSA en trygghet för kunden som får ett mer tillförlitligt elsystem, säger Eric.

Efter vår intervju, som han klämt in i schemat, stämmer han av så att allt är på banan innan han rusar vidare till nästa kund.

– Lagom finns inte, säger Eric som likt många andra elektriker har mycket att göra.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige