Gå direkt till innehåll
Vår dyrbara tid

Blogginlägg -

Vår dyrbara tid

Det finns bara ett visst antal timmar på en arbetsdag och vi har alla olika förhållningsätt till hur vi hanterar dem. När vi är som mest effektiva under dygnets 24 timmar är individuellt. En del av oss är morgonmänniskor och en del kvällsmänniskor. Det du ska tänka på är att utnyttja den tiden på dygnet då du är som mest produktiv. Det är då du ska göra de saker som kräver mest av dig.

Time management eller tidsplanering är något många av oss borde bli bättre på. Tidsplanering betyder helt enkelt hantering av tid. Vi är alla mer eller mindre duktiga på att planera projekt och det finns en hel drös med verktyg som underlättar det arbetet, men väldigt få av dem inkluderar individen i ekvationen.

Tre amerikanska forskare fick förra året dela på Nobelpriset i medicin. Jeffrey C Hall, Michael Rosbash och Michael W. Young fick priset för deras upptäckter av molekylära mekanismer och den cirkadiska rytmen – vår inre klocka som anpassar kroppen efter dygnet.

Sömnen påverkar dygnsrytmen, som i sin tur påverkar funktionsförmågan. Om man googlar lite beskrivs dygnsrytm så här: det är den process hos levande organismer som är inbyggd och regelbundet cyklisk med en period av ungefär ett dygn. Det innebär att hormonnivåer, kroppstemperatur, kognitiv förmåga, hunger och sömnighet varierar under dygnet.

Något vi bör tänka på är att försöka anpassa våra dagar efter vår egen dygnsrytm för att säkerställa att vi jobbar när vi är som piggast, samt att vila och ladda batterierna när kroppen behöver återhämtning.

I det här webbmagasinet kan du läsa om hur du ska ta till vara på din dag för att vara mer effektiv. Jag blev inspirerad av artikeln med ledarskapscoachen Catharina Sjögren som berättar om hur man kan bli en effektivare människa, jag tycker i alla fall att det låter bra att få mer gjort utan att behöva jobba mer.

Johan Ran
Head of Marketing & Communication

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige