Gå direkt till innehåll
Med känsla av Alice i underlandet

Nyhet -

Med känsla av Alice i underlandet

Åtta magiska och helt unika hotellrum skapades i projektet som växte fram ur inredningsdesigner Lena Nyholms fantasi. Det här är berättelsen om hur 21 leverantörer samarbetade i ett unikt renoveringsprojekt på Åhus Gästgivaregård.

Åhus Gästgivaregård är en hotellpärla på den skånska östkustens och med rötter i tidigt 1700-tal. När Ateljé Lyktan föreslog att renovera och inreda rummen på vindsvåningen blev ägarna Therese och Anders Nilsson överlyckliga. Till hjälp tog man inredningsdesignen Lena Nyholm.

– Eftersom det skulle bli ett showroom för Ateljé Lyktans alla armaturer ville jag skapa olika rum med unika uttryck. Men det finns en tydlig röd tråd, säger Lena som bland annat är känd för sitt arbete med Så mycket bättre och Bygglov.

De åtta rummen på den översta våningen har fått en Alice i underlandet-känsla där varje dörr leder in till en ny värld. Sängar, mattor, lampor, lister strömbrytare … Allt är noggrant utvalt och utbytt, men den gamla charmen med synliga takbjälkar finns kvar.

– Utöver rummens design ville jag skapa spännande ljusupplevelser. Jag ville visa att ljuset, armaturen och hela rummets atmosfär förändras när man tänder och släcker olika serier av lampor, säger Lena.

Ljusupplevelsen möjliggörs genom Styrning med Hagers Quicklink och programmering via Coviva appstyrning.

Projektet är unikt på många sätt, inte minst genom att 21 olika aktörer har deltagit i renoveringen. All inredning, ned till minsta detalj, har anpassats efter respektive rums unika färgskala. Lena förklarar att det var enkelt att välja ut strömbrytare och vägguttag som passade perfekt till de olika rummen eftersom Hagers serie berker finns i så många utföranden.

Pricken över i är sviten med detaljer i guld

– När Hager sa att de kunde ta fram en strömbrytare i guld slog jag nästan en kullerbytta. Det gjorde att vi kunde skapa en genomtänkt, supersnygg och exklusiv känsla, säger Lena och fortsätter.

– Jag hoppas att alla som bor i rummen på Gästis inspireras till att våga inreda mer spännande och unikt hemma. För vi älskar ju att vara på vackra platser.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige