Gå direkt till innehåll
Tekniken som förbättrar för de äldre

Nyhet -

Tekniken som förbättrar för de äldre

Gardiner som fladdrar när nya meddelande finns att läsa på en skärm eller trälådor som skickar meddelande när man knackar på dem. Att bädda in teknik i vardagliga prylar är en del i det som kallas active assisted living (AAL) internationellt.

Det handlar om nya, innovativa system för tekniskt omsorgsstöd för dem som bor hemma och har behov av vård eller tillsyn. I Sverige pågår bland annat ett IoT- projekt för att skapa förutsättningar för att hantera den demografiska utmaningen och det medföljande växande vård- och omsorgsbehovet vi står inför.

Projektet Internet of Things inom Vård och omsorg (IVo) syftar till att undersöka och testa nya lösningar genom att använda IoT-enheter kopplade till en öppen tjänsteplattform i äldres hem och på så sätt upptäcka händelser som kan kräva tillsyn.

Vid avvikande händelser kan till exempel ett meddelande skickas till en anhörig eller personal inom omsorgen. Genom detta kan resurser inom omsorgen användas på ett mer effektivt sätt, att tillsynen blir behovsstyrd och inte schemalagd. Tjänsten skapar också en ökad trygghetskänsla för de äldre och deras anhöriga och ger personer möjlighet att bo hemma längre och ha ökad självständighet. Projektet syftar också till att skapa öppna tjänsteplattformar för äldreförvaltning och bostadsbolag på en nationell nivå.

Läs hela rapporten

I vår rapport Sakernas internet och hemautomation beskriver vi vad sakernas internet är, vad hemautomation innebär och hur dessa två hänger ihop. Rapporten belyser hur sakernas internet gör sitt inträde i våra bostäder tack vare hemautomationen, hur det påverkar dig som installatör och vilka möjligheter det kan ge dig. I rapporten tar vi oss också en närmare titt på KNX: en global, tillverkaroberoende standard för hemautomation. Om du vill sticka ut inom ditt kompetensområde, då ska du framför allt fördjupa dig i sakernas internet. En bra början är att klicka på länken nedan och läsa rapporten.

Ladda ner ”Sakernas internet och hemautomation”

I den här rapporten kan du läsa om den spännande värld som utgör sakernas internet och hemautomation samt vilka möjligheter de skapar för dig som installatör.

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Den under­lig­gande idén med allt vi gör är att gynna våra kunder - För dig, med dig.

Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 100 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder.

Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige