Gå direkt till innehåll
 Jordfelsbrytare med automatisk återställning och självtestfunktion
Jordfelsbrytare med automatisk återställning och självtestfunktion

Pressmeddelande -

Hager fortsätter bredda produktportföljen

Hager - ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation utökar sitt redan breda sortiment inom ”normprodukter” med självtestande och självåterställande jordfelsbrytare. Alla jordfelsbrytarna i serien uppfyller EN-normen EN 50557.

”Den här serien kompletterar våra övriga jordfelsbrytare och är en viktig del i att kunna dra nytta av de synergier som blir möjliga tack vare en bredare kommersiell produktportfölj”, säger Mikael Hylander, produktchef på Hager.

Brytaren motionerar sig själv en gång var 28 dag. Det periodiska testet sker automatiskt utan något avbrott i driften. En inbyggd autostartfunktion känner automatiskt av om allt är normalt i anläggningen. Utifall frånslaget skett beroende på ett temporärt felfall och om inget permanent fel finns närvarande i anläggningen återstartas jordfelsbrytaren automatiskt. Vid permanent jordfel kopplas huvudkretsen bort och ska därefter isolationstestas. Om nedströmskretsen är felfri kan jordfelsbrytaren åter driftsättas och den automatiska återställningen provas.

Jordfelsbrytarna finns i både två- och fyrpolig utförande.

Här kan de självtestande jordfelsbrytarna med fördel användas

 • Sjukhus
 • Flygplatser
 • Tågstationer
 • Skolor
 • Telekommunikationsanläggningar
 • Trafikljus
 • Tågsignalar
 • Stormarknader
 • Glassaffärer
 • Övervakningssystem
 • Belysning på offentliga platser
 • Trafikinformationspaneler
 • Garage

Fördelar

Underhållskostnaderna blir lägre då jordfelsbytarna gör automatiska test månadsvis enligt EN 61008 vilket innebär då man inte behöver göra det på obekväm arbetstid för att inte få drift avbrott under viktig arbetstid.

Driftsäkerheten ökar och driftstörningar försvinner helt då strömmen inte bryts som i den traditionella jordfelsbrytaren.

Enheten är fabriksmonterad och behöver ingen i hopkoppling vilket innebär en enkel installation.

Jordfelsbrytarna är försedda med programmerbar hjälpkontakt för indikering vid driftfel.

Relaterade länkar

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 1,9 miljarder EUR (2017).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige