Gå direkt till innehåll
Att utveckla intelligenta energihanteringssystem är ett fokusområde på Hager Group.
Att utveckla intelligenta energihanteringssystem är ett fokusområde på Hager Group.

Pressmeddelande -

Hager Group och AUDI i samarbetar kring hemmanätverk för billaddning

Ett viktigt område för Hager är forskning och utveckling av intelligenta system för energihantering och elektriska fordon kommer i framtiden att vara en grundläggande del av sådana system. Som ett led i detta arbete Hager nu tillsammans med AUDI på ett hemmanätverk för billaddning som kopplar samman elfordon, laddningsteknologi och energihantering.

"E-mobilitet och byggnader växer alltmer ihop. I framtiden kommer fler och fler kunder att ha behov av att kunna styra sin förbrukning av el, ladda sin bil kostnadseffektivt, enkelt och säkert. Det kräver intelligent laddningsteknik, smart byggnadsteknik och sömlös kommunikation mellan fordonet och byggnaden, säger Ulrich Reiner, innovationschef, e-mobilitet och energi. "Med AUDI har vi nu ett starkt bil- och varumärke vid vår sida som vi tillsammans kan arbeta med för att utveckla innovativa laddningssystem och erbjuda dem på marknaden snabbt och effektivt.”

Optimera laddningskostnader och begränsa utsläpp

En viktig del av detta hemmanätverk för billaddning är HEMS (Home Energy Management System). HEMS ser till att elenergin i en byggnad fördelas säkert och att förbrukningen hanteras flexibelt. En HEMS-kund kan med systemets hjälp styra användandet så att bilen laddas när övrig elkonsumtion är låg eller under perioder då el kostar mindre. Systemet tar också hänsyn till faktorer som när man önskar använda bilen igen och batteriets nuvarande laddningsstatus. Om kundens fastighet är utrustad med ett solcellssystem kan laddningsprocessen optimeras så att den prioriterar den el som huset genererar själv, vilket gör laddningsprocessen prisvärd och miljövänlig. Systemet beräknar inte bara prognosperioderna för solsken (och därmed den förväntade elproduktionen), utan också det nuvarande flödet av el till hemmet.

Effektivt överbelastningsskydd

Laddningssystemet tar också hänsyn till de andra konsumenterna i byggnaden om man bor i ett flerfamiljshus, vilket undviker överbelastning i anläggningen. Kunden kan hela tiden ladda med maximal tillgänglig effekt som anslutningen och bilen klarar av. Hagers samarbete med AUDI gör det möjligt för mobilitetskrav och energisystem att optimalt anpassa förbrukningen.

Premium partner för e-mobilitet

"Vår önskan att erbjuda den högsta kvalitén innebär att ett elfordon integreras sömlöst i det intelligenta nätverksbyggda hemmet och erbjuder kunderna verkligt mervärde", säger Fermin Soneira, Senior Director of Global Product Marketing på AUDI. "Vi arbetar därför med Hager Group som leverantör av energihantering i hemmet för att göra laddningsprocessen så smidig som möjligt".

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 1,9 miljarder EUR (2017).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige