Gå direkt till innehåll
Hager bygger broar med gymnasieskolornas elprogram
Hager bygger broar med gymnasieskolornas elprogram

Pressmeddelande -

Hager initierar ett helt nytt skolkoncept för gymnasieskolornas elprogram

Hager initierar ett helt nytt skolkoncept för att bidra till utvecklingen av gymnasieskolans elprogram med målet att utveckla och i förlängningen säkerställa kompetensförsörjningen till elbranschen. Starten på samarbetet sker i samarbete med ETG's gymnasieskolor i december då de första utbildningarna för deras pedagoger kommer att hållas runt om i landet.

"Att nya kompetenta elektriker examineras från våra gymnasieskolor är mycket betydelsefullt för branschen", säger Niklas Melin affärsutvecklare på Hager.

Hager har ambitionen att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar när de ska ut i yrkeslivet och därför har ett koncept gällande utbildning och övningsprodukter för gymnasieskolans elprogram tagits fram. Hager erbjuder lärarkåren ett "train the trainer" koncept vilket ger lärarna en möjlighet att hålla sig uppdaterade med den senaste tekniken och få den produktkunskap de behöver för att utbilda sina elever.

Skolorna erbjuds även olika typer av produktpaket inom Hagers produktområden. Paket anpassat efter läroplanen och den dagliga verksamheten inom elcentraler, kanalisation, väggapparater och smarta hem har tagits fram. 

”Vårt initiativ har mottagits mycket positivt och visar på en ömsesidig vilja att tillsammans utveckla gymnasieskolans elprogram, vilket verkligen är roligt och inspirerande”, säger Niklas Melin affärsutvecklare på Hager.

ETG är ett utbildningskoncept som Elteknikbranschen driver, de arbetar målmedvetet, strukturerat och med ett kvalitetstänk som väl överensstämmer med Hagers egna ambitioner.

”Nu kan ETG Sverige erbjuda alla partnerskolor en möjlighet till en bra utbildning och efterfrågade produkter från Hager till ett bra pris”, säger Jonas Andersson VD på ETG Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 1,9 miljarder EUR (2017).

Presskontakt

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Den under­lig­gande idén med allt vi gör är att gynna våra kunder - För dig, med dig.

Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 100 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder.

Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige