Gå direkt till innehåll
 Hager lanserar flera produkter inom e-mobilit. Göran Petrusson blir ny produktchef för affärsområdet.
Hager lanserar flera produkter inom e-mobilit. Göran Petrusson blir ny produktchef för affärsområdet.

Pressmeddelande -

Hager laddar upp inom e-mobilitet – tillsätter produktchef inför lanseringar

Framtiden är där elektricitet och mobilitet möts. Därför lanserar Hager flertalet produkter inom e-mobilitet under 2023. Man har också anställt Göran Petrusson som produktchef för e-mobilitet och energihantering.

Under 2023 breddar Hager sitt sortiment för laddboxar så att det sträcker sig från produkter för villakunder till system för bostadsrätter och större parkeringsplatser. De lanserar även lösningar för energihantering och kopplingar till smarta hem. Samtliga produkter kommer att visas på Elfack 2023.

– Eftersom samhället elektrifieras i allt större utsträckning är det här en sektor som kommer att växa och därför breddar vi vårt utbud, säger Göran som sedan början av november är ny produktchef för e-mobilitet och energihantering på Hager.

Göran har tidigare varit både utbildningsansvarig och produktchef för fastighetsautomatik på Hager. Han tar sin nya roll på största allvar.

– För att hålla nere elkostnader kommer vi se en trend där brukarna tillför mer kraft med hjälp solceller eller annat. Samtidigt kommer allt fler vilja ladda sina bilar på natten när elen är billigare. Därför kommer vi behöva smartare system som jämnar ut förbrukningen, säger Göran.

Johan Ran är marknadschef på Hager, han ser Görans befordran som ett viktigt steg i rätt riktning.

– Göran har ett tekniskt kunnande inom området och blir därför en tillgång för våra kunder. Det här segmentet har en kraftig utvecklingspotential därför letar vi även efter en Key Account Manager för affärsområdet, säger Johan.

Ämnen


Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Det är ett familjeägt företag med mer än 12 100 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder. 

Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige