Gå direkt till innehåll
KNX DALI-gateway  TYA670W, E-nr. :17 397 70
KNX DALI-gateway TYA670W, E-nr. :17 397 70

Pressmeddelande -

Hager lanserar ny KNX DALI-gateway

Naturligt ljus – full kontroll - dynamiskt reglerat – högt välbefinnande

Den senaste KNX DALI-gatewayen (TYA670W, E-nr. :17 397 70) från Hager är uppdaterad med Tunable White, vilket kan erbjuda många fördelar och möjligheter vid installation. Som användare får du full kontroll på både ljusnivå och färger. Dämpat svagt ljus på morgonen, effektivt och kallt ljus på eftermiddagen samt varmt och behagligt ljus på kvällen. En KNX DALI-gateway kan dynamiskt anpassa färgtemperatur och ljusstyrka till den naturliga dagsljuskurvan och mänskliga biorytmen. Detta främjar välbefinnandet, sänker stressnivå och ökar effektiviteten. 

Installation och användning

Upp till 64st DALI-daltagare kan regleras var för sig eller tillsammans i upp till 32st grupper, vilket ger installatören/integratören och användaren fler möjligheter till vad som skall styras samt hur och när.

Denna typ av produkt rekommenderas för konstantljusreglering, eller dagsljusreglering i skolor, vårdinrättningar, kontor och produktionsanläggningar. Kort sagt till alla platser där människor vill eller måste, leva, lära och arbeta på ett av avslappnat och harmoniskt sätt.

Full kontroll över färgerna med DALI typ 8 (DT8)

DALI har många gånger bevisat sig som ett stabilt och driftsäkert digitalt protokoll för ljusstyrning, speciellt i kombination med KNX. Den nya KNX DALI- Gatewayen från Hager överensstämmer med DALI Typ 8 (DT8), vilket är den senaste standarden som för närvarande används inom DALI-reglering.

Teknisk fakta

  • Den nya KNX DALI-gatewayen TYA670W, E-nr.:17 397 70 ersätter den tidigare TYA670D, E-nr.: 17 385 29.
  • ETS-programmering utförs med mjukvaran ETS 5.
  • Integrationen av KNX gateway i befintliga KNX-system är möjligt.
  • Lämplig för installation i nya såväl som befintliga byggnader.
  • Med en KNX DALI-gateway kan upp till 64st DALI-deltagare styras i upp till 32st grupper, med upp till 16st scenarion.
  • Färgtemperatur, ljusstyrka kan konfigureras oberoende om deltagare är placerad enskilt eller i grupp.
  • Färgtemperaturen går steglöst att reglera från ett skönt varmt och gulaktigt ljus (1000 K) till extremt kallvitt (10 000 K).
  • Färgåtergivningen ligger nära den populära glödlampan.
  • Varje DALI-deltagare kan styras var för sig via en separat adress, vilket avsevärt ökar antalet enskilt styrda ljuspunkter. 

Relaterade länkar

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 1,9 miljarder EUR (2017).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige