Gå direkt till innehåll
IoT skapar enorma möjligheter för installatörer

Pressmeddelande -

IoT skapar enorma möjligheter för installatörer

Vårt digitala samhälle blir allt mer uppkopplat när apparaterna förser internet med data. År 2020 beräknas cirka 20 miljarder enheter i världen vara uppkopplade. Det finns då fler uppkopplade apparater än människor på jorden. En enorm ökning som ger enorma möjligheter. Inte minst för dig som installatör.

Termen sakernas internet (IoT) stöter du säkert på då och då. Medierna rapporterar ständigt om hur sakernas internet kommer att förändra världen. Chansen är stor att prognoserna slår in. Här spelar byggnader en viktig roll, gamla som nya. Tack vare byggnadsautomation kan byggnader bli smarta. Vi talar då om så kallade smarta byggnader som gör livet bekvämare och säkrare. Om man kopplar ihop smarta byggnader med internet globalt kan de förbättra människors levnadsvillkor ytterligare. Byggnaderna kan till exempel spara fem miljarder megawattimmar energi och minska onödig vattenförbrukning med 261 miljarder liter. Automatiserade system kan ”lära sig” saker och därmed agera förutseende. Det minskar riskerna för avbrott i viktiga system såsom belysning, aggregat, generatorer och uppvärmning. Allt detta leder till bättre levnads- och arbetsvillkor, vilket i sin tur ökar produktiviteten och skapar en hälsosam och behaglig miljö.

Möjligheter för installatörer

Den här utvecklingen är mycket intressant för installatörer. Alla apparater måste ju installeras och anslutas för att kunna kommunicera med varandra. Det kräver installationskunskaper. Stora möjligheter väntar för dig som installatör inom hemautomation, eller domotik som man ibland kallar det. Det här området utvecklas i rasande takt, men är bara en liten del i det gigantiska sakernas internet.

I vår rapport Sakernas internet och hemautomation beskriver vi vad sakernas internet är, vad hemautomation innebär och hur dessa två hänger ihop. Rapporten belyser hur sakernas internet gör sitt inträde i våra bostäder tack vare hemautomationen, hur det påverkar dig som installatör och vilka möjligheter det kan ge dig. I rapporten tar vi oss också en närmare titt på KNX – en global, tillverkaroberoende standard för hemautomation. Om du vill sticka ut inom ditt kompetensområde, då ska du framför allt fördjupa dig i sakernas internet. En bra början är att klicka på länken nedan och läsa rapporten.

Ladda ner "Sakernas internet och hemautomation"

I den här rapporten kan du läsa om den spännande värld som utgör sakernas internet och hemautomation samt vilka möjligheter de skapar för dig som installatör.

Ämnen

Kategorier


Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Det är ett familjeägt företag med mer än 11 500 anställda, tillverkning på 23 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder. Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Presskontakt

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Den under­lig­gande idén med allt vi gör är att gynna våra kunder - För dig, med dig.

Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 100 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder.

Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige