Gå direkt till innehåll
Energimätare ECM380D
Energimätare ECM380D

Pressmeddelande -

Ny generation energimätare från Hager för direkt mätning upp till 125 A

Hager lanserar ny energimätare för direkt mätning upp till 125 A. Energimätarna uppfyller alla krav för intelligent energiövervakning i bostäder och kommersiella fastigheter. De MID-godkända mätarna kan användas för faktureringsändamål, samt för företag eller större fastigheter vid installation av energihanteringssystem enligt ISO 50001. Dessutom har energimätarna funktioner som bara går att få från Hager.

Hagers nya energimätare erbjuder konsumenter, elleverantörer och elinstallatörer ett tydligt sortiment med konsekvent funktionalitet. Mätarna är dubbelriktade för inköp och leverans av energi, det vill säga, räknarna kan registrera både köpt och producerad el. Dessutom mäter de aktiv, reaktiv och skenbar effekt. 1-fas 3 x 80A mätning för integrationen i övervakningssystem använder endast en bussadress i stället för tre, en funktion som Hager är ensamma om att erbjuda. Dessutom finns varianter för indirekt mätning via strömtransformatorer upp till 6000 A i Hager-sortimentet.

För att säkerställa en heltäckande användning av de nya energimätarna i bostäder och kommersiella fastigheter är mätarna utrustade med alla vanliga gränssnitt. Beroende på version kommunicerar de via pulsmätning, den vanliga M-bussen som används i bostäder eller via Modbus, som övervägande används i kommersiella byggnader. Modbusenheterna är utrustade med antingen skruvteknik eller praktisk plug-and-play teknik. RJ45-kontakten garanterar en felfri och enkel anslutning till energiövervakningsservern agardio manager.

Fakta:

  • Direkt mätning upp till 125 A. 1-fasmätningar upp till 40 A, 80 A samt 3 x 80 A 
  • 3-fasmätningar upp till 40 A, 80 A och 125 A direkt mätning är möjlig. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 1,9 miljarder EUR (2017).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige