Gå direkt till innehåll
I november 2021 lades villan med extra allt ut på Booli för 150 000 000 kronor. Inuti är den fullt utrustad med produkter och lösningar från Hager.
I november 2021 lades villan med extra allt ut på Booli för 150 000 000 kronor. Inuti är den fullt utrustad med produkter och lösningar från Hager.

Pressmeddelande -

En av Sveriges lyxigaste villor – utforska elcentralen med extra allt

Infinitypool, egen brygga med helikopterplatta och banbrytande teknik med en elcentral som ser ut att vara från framtiden. Det låter kanske som en lyxkåk i Los Angeles, men faktum är att den här villan ligger i Täby.

Det är inte varje dag ett sådant här objekt projekt dyker upp: ett ultramodernt hem som i princip kräver helt skräddarsydda lösningar och där kunden, Benjamin Calleja Westling, även är ägare, arkitekt och designer. Benjamin ville från första stund ha en partner som kunde tänja på gränserna för vad som var möjligt, och det var därför han valde Hager.

Det stod klart från början att detta var ett projekt som installatörerna och Hager skulle lära sig mycket av.

– Eftersom projektet var så komplext var det viktigt att lyssna mycket noga för att förstå hans behov och enkelt kunna samarbeta på ett effektivt sätt, säger Nicklas Öjetoft, försäljningschef på Hager.

Den där lyhördheten resulterade i ett sömlöst partnerskap – från planeringsstadiet till sluttampen.

Belysningen fick högsta prioritet
Benjamin ville installera reglerbar belysning för att framhäva ädla material, konstverk, passager och  skapa dramatiska effekter exteriört.

Strömställarserien Berker Q3, i kombination med skräddarsydda lösningar från Manufaktur, gjorde det möjligt för Hager att leverera en spektakulär och smart belysningslösning som kunde integreras diskret. När det kommer till funktion är alla strömställare helt intuitiva.

– Vi ville ha tydlig kommunikation på engelska med rätt ljusscener för respektive rum. Utöver att kunna hantera och styra huset via en app och surfplatta är det viktigt att själva strömställarna är tydliga och enkla att använda av vänner och familj som kanske inte har tillgång till hela styrsystemet, säger Benjamin.

Total kontroll
Hela huset är utrustat med banbrytande teknik.

– Elcentralen liknar mer något som man hittar i ett hotell än en privatbostad, berättar Benjamin.

Men det var nödvändigt. Eftersom så pass mycket högteknologisk utrustning används i huset behöver lasterna fördelas. Det krävde en hel del kabeldragning. Utöver vanlig hushållsutrustning finns det en uppvärmd infinitypool, eldstäder med tändelement på altaner, en biograf, ett garage som kräver kraftfull ventilation, ett gym samt LED-belysning i hela huset, på altanen och i trädgården för att skapa smakfull och elegant stämningsbelysning.

Med hållbarhet i åtanke
Tack vare energifördelningssystemet får ägarna extra styrning samt möjlighet att skydda sin värdefulla utrustning. Samtidigt får de kontroll över förbrukningen för att hålla nere kostnaderna och utsläppen. Med blicken mot en framtid med helt elektriska transporter installerades två Witty-billaddare i garaget. Och även om den svenska lagstiftningen inte kräver det, installerades överspänningsskydd.

Villa Westling är ett referensprojekt där alla delar av kundorientering, pålitlighet och uppfinningsrikedom har kombinerats till en framgångssaga.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Det är ett familjeägt företag med mer än 11 500 anställda, tillverkning på 23 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder. Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige