Gå direkt till innehåll
Claes Berggren är projektledare på Assemblin som lyckades spara tid i projektet, bland annat tack vare självjordande fönsterbänkskanaler från Hager.
Claes Berggren är projektledare på Assemblin som lyckades spara tid i projektet, bland annat tack vare självjordande fönsterbänkskanaler från Hager.

Pressmeddelande -

Projektet som satte Assemblin under tidspress

I Göteborg ligger Mektagonen: en kontorsbyggnad som nu växt ytterligare i form av en tillbyggnad. Assemblin ansvarade för installationerna och lyckades spara värdefull tid, bland annat med hjälp av självjordande fönsterbänkskanaler från Hager.

Byggperioden var lång, med start i september 2017. Lagom till sommaren 2020 blev allt äntligen besiktigat och klart.

Assemblin ansvarade för installationerna i projektet som ändrades i takt med att fastighetsägaren hyrde ut lokalerna.

– Utmaningen med Mektagonen var tidspressen, säger Claes Berggren, projektledare på Assemblin. Han fortsätter:

– Det var kort byggtid för oss eftersom vi kom in sent i processen. Under processen har vi fått göra hyresgästanpassningar för DB Schenker i de nya kontorslokalerna, samt för Willys och Nordic Wellness som expanderat i byggnaden.

I samband med tillbyggnaden av Mektagonen i Göteborg genomfördes nämligen ombyggnader av livsmedelsbutik, galleria, gym och parkeringshus.

Sammantaget hade Assemblin uppåt 15 montörer på bygget i över ett års tid.

– Det var en hel del som skulle installeras, berättar Claes som beställde det mesta från Hager.

Färdigbyggda centraler, matarkanaler, golvboxar och ett stort antal fönsterbänkskanaler. Närmare bestämt installerades 516 fönsterbänkskanaler. Det motsvarar en sträcka på hela 1 100 meter.

– Kanalerna är självjordande och det sparade oss åtminstone 40 timmar i installationstid. Att spara så pass mycket tid hjälpte oss i det här stora projektet, säger Claes avslutningsvis.

Tidsbesparande och funktionella fönsterbänkskanaler

Hagers fönsterbänkskanaler kan justeras med upp till 5° avvikelse från en rät vinkel. Systemet är självjordande via skarvarna, detta sparar mycket tid och är en viktig säkerhetsaspekt. Frontmonteringen möjliggör ett snabbt och flexibelt uttagsmontage. Sammantaget sparar lösningen cirka 30 procent installationstid.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11 400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 2 miljarder EUR (2018).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige