Gå direkt till innehåll
Här tillverkar Hager plastkomponenter till bland annat kapslingar och fördelningscentraler.
Här tillverkar Hager plastkomponenter till bland annat kapslingar och fördelningscentraler.

Pressmeddelande -

Investering på 408 miljoner kronor sätter Hager på tillväxtkurs

I Blieskastel genomför Hager Group för närvarande den största investeringen sedan fabriken öppnades. Hittills uppgår summan till cirka 408 miljoner kronor – och fler investeringar väntar de kommande åren.

Sedan 2021 har Hager Group installerat nya maskiner, anställt mer personal och utökat produktionsområdena.

– Vi märker tydligt av effekten av alla investeringar och förbättringsåtgärder; ledtiderna minskar, leveransprecision ökar och vi är nu tillbaka på normala lagernivåer på allt fler produktgrupper, säger Frida Osbeck, logistikansvarig på Hager.

Under 2022 låg huvudfokus på bolagets formsprutning. Här tillverkar Hager plastkomponenter till olika produkter för Sverige och andra europeiska marknader, däribland kapslingar och fördelningscentraler.

Fortsatta investeringar fram till 2026

I år fortsätter projektet. Fram till 2026 kommer sammanlagt över 45 maskiner att ha installerats i formsprutnings- och monteringsområdet. Man kommer även investera i tillhörande infrastrukturer, så som kylsystem och silos.

– Vi välkomnar denna ökade produktionskapaciteten då vi kommer att kunna uppfylla våra kunders förväntningar på oss och säkerställa att de efterfrågade produkterna levereras efter önskad tid, säger Peter Högberg De Rosso, vice vd på Hager.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Kontakter

Peter Högberg De Rosso

Peter Högberg De Rosso

Vice vd 031-706 39 44

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige