Gå direkt till innehåll
BR-kanalerna erbjuder flexibel och enkel installation med en tidsenlig design.
BR-kanalerna erbjuder flexibel och enkel installation med en tidsenlig design.

Pressmeddelande -

Kanalisation med flexibel installation

Nu finns Hagers BR-kanaler i varianter som passar alla offentliga miljöer.
– Den flexibla installationen gör dessutom så att installationstiden kan kortas avsevärt, säger Gunnar Wennerberg, försäljningschef på Hager.

Den snabba installationen möjliggörs av frontmonteringen där fronten på 80 millimeter och formstyckena är desamma, oavsett material. Aluminium- och stålkanalen har dessutom ännu en tidsbesparande egenskap. Efter att första jordningen gjorts är systemet självjordande via skarvarna. På så vis slipper installatören en mängd smådetaljer och kan därför spara cirka 30 procent i installationstid. Genom att använda förmonterade och färdigkapade kanaler finns ännu mer tid att spara. Läs mer: Svartedalsskolan och Ryhov Länssjukhus.

Men den stora styrkan, enligt försäljningschefen Gunnar Wennerberg, är det mångsida utbudet.

– Den funktionella BR65 har många storleks- och färgval. Det breda tillbehörsprogrammet gör den till en praktisk allroundkanal, säger Gunnar och fortsätter:

– Den miljövänliga BRH65 är halogenfri och skyddar speciellt vid brand. Den finns i fyra storlekar och är speciellt avsedd i IT-miljöer och offentliga lokaler.

Vissa miljöer är mer utsatta än andra, där krävs robusta kanaler. BRS65 är den stabila kanalen som tål yttre påverkan och passar i industrier, sjukhus och skolor.

– Slutligen har vi BRA65, den eleganta kanalen som förvandlas till en del av inredningen. Aluminiumkanalens fina yta är visuellt tilltalande och passar exempelvis på kontor, sjukhus och i receptioner, säger Gunnar.


Fördelar med BR-familjen:

 • Gemensamma formstycken
  Ställbara, flexibla formstycken ger ett bra resultat och är tidssparande.
 • Frontmontering
  Enkelt frontmontage med komplett uttagssystem. Det frontmonterade apparatdosorna med standardmått cc 60 mm ger ett helt valfritt montage.
 • Självjordande stål- och aluminiumkanaler
  Efter att första jordningen gjorts är systemet självjordande via skarvarna. Detta spara cirka 30 procent i installationstid.
 • Ny vit färgnyans
  Den behagligt klara vita RAL 9016 är en modern och tidsenlig vit färg.

 • Hager Manufaktur speciallösningar
  Kundanpassade önskemål om specialfärger, längder och profiler.

Relaterade länkar

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11 500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 24 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på 2,19 miljarder EUR (2019).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager

Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige