Gå direkt till innehåll
Fönsterbänkskanaler från Hager i sin nya vita nyans: RAL-9016.
Fönsterbänkskanaler från Hager i sin nya vita nyans: RAL-9016.

Pressmeddelande -

Kanalisation i ny modern färgton

Hager uppdaterar färgen på sitt standardsortiment inom kanalisation från den vita färgnyansen RAL 9010 till den något klarare RAL 9016. Från och med 1 mars 2021 finns den nya färgen på kanalerna tillgänglig via återförsäljare.

Vitt är fortfarande en av de vanligaste färgerna inomhus. Speciellt när det kommer till dörrfoder, lister och kanalisation. Det finns många nyanser av vit färg, och när det kommer till att identifiera den ton som passar bäst ihop med andra färger hävdar många att det är RAL 9016. RAL är ett industriellt och internationellt system av färgnyanser.

Därför byter Hager nu färgen på sitt standardsortiment inom kanalisation från RAL 9010 till den något klarare RAL 9016. Den nya nyansen är ljus och är därför en perfekt lösning för rum med lite dagsljus. RAL 9016 är också lätt att kombinera ihop med andra färger.

– Med den nya färgnyansen blir det lättare att harmonisera kanalisationsprodukterna med fönster, dörrar, foder och lister. Detta beror på att allt fler tillverkare använder RAL 9016 som standardfärg. Färgen passar även bättre till måleribranschens nya standard NCS 0500-N, säger Peter Högberg de Rosso, försäljningschef på Hager.

Bytet träder i kraft 1 mars 2021, men kompletteringar till pågående projekt kommer att kunna göras vid behov under en längre tid. Hager har löpande kontakt med alla sina återförsäljare och deras logistikavdelningar, både gällande produkter som inte längre ska lagerhållas och de nya som bör upprättas, allt för att underlätta färgskiftet.

Utöver sitt breda standardsortiment erbjuder Hager även skräddarsydda lösningar med kundanpassade färger.

– Vår Manufaktur-avdelning har stor erfarenhet av att kundanpassa färger efter kundernas önskemål. Oavsett om det gäller att matcha inredning, företagets logotyp eller bara sätta accentfärg så kan vi genomföra önskemålen, avslutar Peter.

Liten skillnad, stor effekt. Jämförelse mellan 9010 och 9016. Bilderna visar den lilla skillnaden mellan de två nyanserna. RAL 9016 lyser med sin fräscha och rena känsla. RAL 9010 har en ljusgul ton som påminner om Bomull.

Relaterade länkar

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11 500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 24 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på 2,19 miljarder EUR (2019).

Kontakter

Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige