Gå direkt till innehåll
QuickConnect
QuickConnect

Pressmeddelande -

Snabbanslutningstekniken QuickConnect fortsätter sin utbredning

QuickConnect, som 2005 lanserades som en innovativ banbrytande produkt med fokus på samspelet mellan funktion och mänskligt beteende har blivit en succé. Nu har 65 procent gått över till QuickConnect på dvärg- och jordfelsbrytare.

När det gäller att skapa produkter som bidrar till en ökad lönsamhet och som samtidigt är användarvänliga ligger Hager i framkant. QuickConnect ger en märkbar besparing i tid om man jämför med produkter som har skruvanslutning och tack vare hög kvalitet och tillförlitlighet garanteras en säker elinstallation.

Mikael Hylander som är produktchef på Hager ger som exempel på enkelhet och tidsbesparing att man ”tack vare ett konstant fjädertryck inte behöver efterdra vid installation och att man för att demontera bara behöver trycka på knappen med en skruvmejsel och dra ut ledningen - enklare eller snabbare kan det inte bli”.

Anslutningtekniken med QuickConnect ger en märkbar besparing i tid om man jämför med enheter med skruvanslutning. Även om inköpspriset är något högre tar du igen det i och med en snabbare montering. Förenklat sparar man 45 sekunder per brytare vilket du kan multiplicera med antal brytare och timkostnad för att få fram den totala besparingen.

Även fasskenorna är utrustade med QuickConnect anslutningsteknik vilket innebär att man med QuickConnect dvärgbrytare från Hager kan montera fasskenan sist. Tekniken ger även upp till 50 procent mer utrymme mellan raderna.

Ett ytterligare bevis på enkelhet är vid utförande av eventuellt byte mitt på en DIN-skena. ”Tack vara det innovativa DIN-skenefästet är det bara att lossa ledningen, dra ut fästet och ge ett lätt tryck på fasskenans kant så att den släpper från dvärgbrytaren. Skjut sedan enkelt upp dvärgbrytaren från DIN-skenan. Så enkelt är det”, avslutar Mikael Hylander.

Relaterade länkar

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 25 produktionsenheter över hela världen och kunder i 136 länder, har gruppen en årlig omsättning på 1,95 miljarder EUR (2017).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige