Gå direkt till innehåll
Rum 10, Åhus Gästgiveri med serie berker R.1 i läder
Rum 10, Åhus Gästgiveri med serie berker R.1 i läder

Blogginlägg -

Åhus Gästis - en total omvandling

Hager deltog under våren i ett mycket spännande projekt tillsammans med ateljé Lyktan och 20 andra leverantörer.  Vindsvåningen på Åhus Gästis har genomgått en total omvandling då inredningsstylisten Lena Nyholm skapat 8 hotellrum med helt olika karaktär. Några begränsningar har inte funnits så fantasin och visionerna fick flöda fritt. 

Låt fantasin bli verklighet

På Hager tycker vi projekt som det här är mycket spännande och tilltalande. En av anledningarna är att vi har Hager Manufaktur. Hager Manufaktur andas innovation och brinner för att individuella idéer ska bli verklighet. Någonstans föds en idé, en tanke, en vision och skapar ett unikt och speciellt önskemål. Ett önskemål som leder till det extraordinära som i sin tur leder till nya trender och unika lösningar. I den här fallet skapades åtta helt fantastiska hotellrum, en korridor och ett sällskapsrum. 

Inredningsstylisten Lena Nyholm – känd från bland annat Så mycket bättre – har skapat en känsla som påminner om ”Alice i underlandet”, där varje dörr leder in till en ny värld. Armaturer, sängar, mattor, kranar, toaletter, tapeter, lister och givetvis vägguttag och strömbrytare är utbytta, men den gamla charmen med synliga takbjälkar och små krypin finns kvar.

– Alla rum är unika och har ett eget formspråk. Jag vill att det ska bli en wow-upplevelse för gästen som ska bo i rummet, så jag har verkligen tagit ut svängarna och använt mycket färg och form, säger Lena Nyholm.

Hager bidrog med följande i de olika rummen - från vår eleganta standardserie S.1 till Manufaktur:

  • Rum 9 R.8 Guld / Svart och R.3 svart/svart Manufaktur
  • Åhus Gästis, rum 9 med serie berker R.8 i guld
  • Rum 10 R.1 Läder / Svart
  • Rum 11 R.8 Aluminium / Vit och R.3 alu/ vit
  • Rum 12 Q.1 Antracit
  • Rum 14 R.8 Svart glas / Svart och R.3 svart/svart
  • Rum 15 R.8 Guld / Svart Manufaktur och R.1 Betong/ svart
  • Rum 16 R.1 Läder / Svart och S.1 antracit
  • Rum 17 1930 svart

Se fler bilder på Hager blogg


ÅHUS GÄSTGIVAREGÅRD

Åhus Gästgivaregård omges av både tradition och gemyt.

Rötterna går tillbaka till tidigt 1700-tal, då gästgivaregården endast omfattade den gula tvåvåningsbyggnaden. I östra delen av bottenvåningen höll då sjömän och hamnfolk till, medan det var från den andra halvan som krögaren sålde sitt brännvin, långt före monopolets tid.

På andra våningen fanns matsalen, dit det lite finare folket kom för att äta middag.

Idag har Åhus Gästgivaregård 70 bäddar fördelade på enkelrum och dubbelrum. Dessutom rymmer fem olika konferenslokaler allt från två till 100 personer. Den självklara målsättningen är att ge varje gäst en trivsam vistelse med allt vad det innebär av god mat, boende, service och effektiva konferenser.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige