Gå direkt till innehåll
Den 12 500 kvadratmeter stora byggnaden är modern och rymmer 750 elever i årskullarna fyra till nio. När det kommer till elinstallationerna är allting genomtänkt och anpassat för framtiden.
Den 12 500 kvadratmeter stora byggnaden är modern och rymmer 750 elever i årskullarna fyra till nio. När det kommer till elinstallationerna är allting genomtänkt och anpassat för framtiden.

Nyhet -

Elinstallationer och bättre skolresultat

Betygen på Svartedalsskolan har under en längre tid legat under snittet i landet. Under de senaste åren har Göteborgsregionen därför satsat för att höja elevernas resultat. Bland annat har man byggt en ny skola utrustad med elinstallationer redo för framtiden.

Biskopsgården är ett förortsområde i Göteborg som de senaste åren förknippats med både otrygghet och kriminalitet. Man vet att de skolelever som inte uppnår godkänt betyg för att söka vidare till gymnasiet är en mätbar riskgrupp i det som av polisen kallas för utsatta områdena. På Svartedalsskolan blev 66 procent av eleverna behöriga till gymnasieskolan år 2019. Det är en bit under snittet i landet som ligger på 85 procent. Nu tas krafttag för att vända trenden. Bland annat har man byggt en helt ny skola.

Designad av Wahlström och Steijner
Den nya skolan, som invigdes under höstterminen 2020, är både stor och modern. Arkitektkontoret Wahlström och Steijner gav byggnaden en pyramidliknande form så att den skulle smälta in bland de omgivande kullarna.

När det kommer till elinstallationerna är allting genomtänkt och anpassat för framtiden.

– Det känns väldigt kul att vi fick jobba med elinstallationerna på Svartedalsskolan, säger Johan Lövgren, arbetsledare på Elect service. Han fortsätter:

– Vi är supernöjda med resultatet och produkterna. Golvboxarna var lättarbetade eftersom det var enkelt att klicka i och ur materialet. Vi beställde både liggande och stående kanaler till byggnaden. De stående var färdigkapade så att vi slapp anpassa på plats. Det sparade rätt mycket tid. Att regionen satsade så pass mycket på den här nya skolan tror jag är lovande för eleverna.

Den 12 500 kvadratmeter stora byggnaden rymmer 750 elever i årskullarna fyra till nio. Förutom skollokaler ryms även bibliotek, matsal, storkök och idrottshall. Även en överglasad atriumgård har skapats som en bonusyta för utställningar, workshops och uppträdanden.

– En påkostad och fin skolbyggnad kommer naturligtvis påverka elevernas resultat positivt och det ser vi här, säger Axel Rosengren, lärare på Svartedalsskolan.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige