Gå direkt till innehåll
Hager - Från Familj till Familj
Hager - Från Familj till Familj

Pressmeddelande -

Från Familj till Familj – Hager och Ronald McDonald Hus i unikt samarbete.

Hager förstår värdet av en sammanhållen familj och har därför startat ett långsiktigt initiativ till förmån för familjerna på Ronald McDonald hus i Göteborg. Ett initiativ som går under namnet Familj till Familj. Engagemang, energi och familj är centrala begrepp för Hager och värdeord som genomsyrar hela CSR-arbetet.

”Vi vill stötta familjerna på Ronald McDonald hus i Göteborg genom att erbjuda tjänster som underlättar i vardagen så de kan släppa vardagens bekymmer. Det kan handla om hjälp på plats under vistelsen i Göteborg, eller något kopplat till deras boende på hemorten”, säger Johan Ran, marknads- och kommunikationschef på Hager.

Svårt sjuka barn från hela landet remitteras till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Under den tid barnen behöver vård och behandling har familjen möjlighet att bo på Ronald McDonald Hus. Oavsett om det är akut eller planerat, om berör några dagar eller flera veckor, så sätts vardagslivet på paus när allt fokus ligger på barnets tillfrisknande.

Därför skänker Hager en del av varje sålt *2-vägsuttag till Ronald McDonald Hus i Göteborg. Genom att köpa 2-vägsuttag från Hager är man en hjälpande hand för familjer med sjuka barn. 

”Vi vill vara med och forma morgondagens elektriska värld. Samtidigt vill vi bidra till en bättre framtid för alla. Inte bara nu utan för all framtid. Ingen kan göra allt men alla kan göra något”, säger Johan Ran, marknads- och kommunikationschef på Hager.

Initiativet innebär även att Hager låter anställda engagera sig på arbetstid på plats på Ronald McDonald Hus för att hjälpa till där det finns behov. Syftet är att avlasta personal och hjälpa de boende familjerna med enklare sysslor. 

“Vi är väldigt tacksamma för Hagers initiativ och engagemang för Ronald McDonald Hus i Göteborg. Det betyder mycket för oss och bidraget gör stor skillnad. Att vi dessutom kan få avlastning genom volontärarbete från Hager, är vi väldigt tacksamma för. Samarbetet betyder att vi kan stötta ännu fler familjer i vardagen," säger Bodil Frölen, Verksamhetschef Ronald McDonald Hus Göteborg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 1,9 miljarder EUR (2017).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige