Gå direkt till innehåll
FW-kapsling Hager
FW-kapsling Hager

Pressmeddelande -

Hager erbjuder ny infälld FW-kapsling

Hager har grundligt reviderat sin FW-kapsling, som framgångsrikt lanserades på marknaden 2007. Sortiment är utökat till fem varianter och inkluderar en ny medieversion. Liksom sin föregångare har den nya FW-kapslingen ett monteringsdjup på bara 110 millimeter vilket gör den till en idealisk lösning för infälld montering i vägg.

När det gäller infälld montering i vägg, så har den nya FW-kapslingen många nya tekniska fördelar till exempel en 130 procentig ökning av utrymmet för kabelinföring, en större kabelgenomföringar i plast upp- och nertill, samt att den är utrustad med två kabelgenomföringar bak per fältbredd. Under alla omständigheter är den nya FW-kapslingen exceptionellt flexibel när det gäller kabelingångar. 

Utöver den klassiska perforerade plattan är mediafältet utrustat med robusta monteringsplattor i plast och plastdörr finns tillgänglig för att förbättra WLAN-signalen. Plastdörrar finns antingen som hel eller som slitsad. Den sistnämnda förbättrar också värmeavledningen vid hög användning av utrustning. Den nya FW-kapslingen har även integrerade väggfästen som standard och är förberedd för installation med Hager kavitetsväggankare.

Ytterligare funktioner på nya infällda FW-kapslingen är vertikala och horisontella beröringsskydd för maximal skydd mot kontakt, integrerad dragavlastning, valfri ventilationssats eller utrustningen med två kabelkanaler, en per sida för "ordnad" kabeldragning. 

Fakta:

  • De nya FW-kapslingarna är konstruerad för nominella strömmar upp till 125 A
  • De finns från 36 till 252 moduler och är tillgänglig från tre till åtta rader på höjden, från 450 till 1200 millimeter och från en till tre fält i bredderna 250 till 750 millimeter.
  • Kapsling i skyddsklass II erbjuder skyddsnivå IP30, slagtålighet beroende av dörrvariant IK07 / IK09.
  • FW-kapslingen levereras komplett med DIN-skenor och frontstycken samt noll/jord utrustning.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 1,9 miljarder EUR (2017).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige