Gå direkt till innehåll
Med Hagers nya strömtransformator kan befintliga system nu uppgraderas på ett smidigare vis.
Med Hagers nya strömtransformator kan befintliga system nu uppgraderas på ett smidigare vis.

Pressmeddelande -

Uppgradera energiövervakningen utan driftstörning

Med Hagers Delbara Strömtransformator kan befintliga system enkelt uppgraderas. Den praktiska Strömtransformatorn läggs runt de ledningar som redan har installerats.
– På så vis slipper du demontering som skulle störa driften av installationen, säger Gunnar Wennerberg, försäljningschef på Hager.

I samband med omställningen från fossila bränslen till förnybar energi blir energiövervakningen allt viktigare när det kommer till byggnadshantering.

Med Hagers nya strömtransformator kan befintliga system nu uppgraderas på ett smidigare vis.

Det positiva med den Delbara Strömtransformator är att installationen kan göras under pågående drift och att inga ledningar behöver demonteras.

Maximal säkerhet med sekundärbygling
– I vanliga fall är kortslutning oönskat. I det här fallet är det nödvändigt och ger säkerhetsfördelar, säger Gunnar Wennerberg, försäljningschef på Hager.

Byglingen som är inkopplad vid leverans kortsluter transformatorn vid installationen så att ingen toppspänning förekommer. Det skyddar både installatören och transformatorn. Så fort transformatorn ansluts till en energimätare eller ett multiinstrument kan byglingen dras ut. Fästet kan då sättas fast på transformatorns hölje.

Enkel energiövervakning
–Den Delbara Strömtransformatorn kan anslutas till alla multiinstrument eller energimätare och integreras i ett övergripande energiövervakningssystem. Hagers agardio.manager kopplar ihop upp till 31 mät- och kopplingsenheter med varandra via Modbus RTU, säger Gunnar och fortsätter:

– Modern energiövervakning bidrar till ökad byggnadseffektivitet och reducerade driftkostnader.

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11 500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 24 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på 2,19 miljarder EUR (2019).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige