Gå direkt till innehåll
Med lågspänningssystemet unimes H garanteras maximal energitillgänglighet, flexibilitet och effektivitet med högsta personsäkerhet och anläggningsskydd.
Med lågspänningssystemet unimes H garanteras maximal energitillgänglighet, flexibilitet och effektivitet med högsta personsäkerhet och anläggningsskydd.

Pressmeddelande -

Lågspänningsställverk med hög säkerhet

Med energifördelningssystemet unimes H på upp till 4 000 ampere erbjuder Hager en flexibel plattform. Systemet består av 17 standardiserade skåpstyper som går att kombinera till över 1 000 olika utföranden.

Hager etablerade sig på allvar under 1960-talet med elcentraler och mätarskåp. Sedan dess har utbudet vuxit sig allt större. Energifördelningssystemen unimes och univers för lågspänning uppfyller kraven för större flerbostadshus och små och stora kommersiella byggnader. Alla fördelningar är typgodkända och skräddarsydda efter ställverkskonstruktörernas behov. De kombinerar maximal energitillgänglighet, flexibilitet och effektivitet med högsta personsäkerhet och anläggningsskydd.

– Ställverket är en viktig del i byggnaden, som på ett säkert och effektivt sätt ska fördela strömmen till anläggningens förbrukare. För att detta ska vara möjligt krävs ett godkänt lågspänningsställverk som uppfyller kundens krav på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt. Dessutom måste huvudfördelningen vara tillräckligt robust för att klara av den omgivande miljön, säger Gunnar Wennerberg, försäljningschef på Hager.

Skyddsklasser, ljusbågsvakter och kapslingsklasser
I en modern fastighet är person- och anläggningsskydd prio ett. Därför är Hagers lågspänningsanläggningar utrustade med flera aktiva och passiva skydd. Systemet unimes H uppfyller kraven för isolationsklass I.

Hagers lösning möjliggör också olika utbyggnadssteg för att minimera risken för ljusbågar. Därför erbjuder Hager både passiva till aktiva ljusbågsvakter.

– Ställverk måste fungera tillförlitligt i många år, ofta i tuffa miljöer. Stora temperaturväxlingar, sprutande vatten, ånga, syror, damm och andra partiklar kan påverka funktionssäkerheten. Därför har Hagers lågspänningsställverk ett robust skyddande hölje – beroende på var de används i kapslingsklass IP20 till IP41, säger Karl-Magnus Forsell, produktchef på Hager.

Fack för utgående laster
Med tillägget combiway-skåpet blir det möjligt att kombinera kompakta h3+ effektbrytare och knivsäkringslastbrytare i listutförande och enheter i LL-serien i samma fack.

– I dag är kraven på flexibilitet hos energiförsörjningen högre än någonsin. Då är det en god idé att satsa på plug-in. De ger nämligen inte bara maximal flexibilitet, utan även ökat personskydd och förbättrad anläggningstillgänglighet. Combiway har modulhållare för plug-in som är beröringssäkra att använda och ta ut när kablarna till huvudströmkretsen är anslutna, avslutar Karl-Magnus.

Effektiv planering av energifördelningssystem

Hager hjälper till med att planera, projektera och beräkna ditt energifördelningssystem – med professionella programvaror som kan kombineras beroende på behov.

Till hagercad

Relaterade länkar

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11 500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 24 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på 2,19 miljarder EUR (2019).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Relaterade event

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige