Gå direkt till innehåll
Agardio.manager är intelligent energiövervakning för kommersiella fastigheter.
Agardio.manager är intelligent energiövervakning för kommersiella fastigheter.

Pressmeddelande -

Så ökar du energieffektiviteten i kommersiella fastigheter

Agardio.manager är ett nytt energiövervakningssystem för kommersiella fastigheter.
– Eftersom systemet är intelligent håller man sig alltid uppdaterad med aktuella mätvärden. I slutändan leder det till bättre förutsättningar för optimerad energieffektivitet, säger Gunnar Wennerberg, försäljningschef på Hager.

Servern i agardio.manager är en central del när det kommer till energiövervakning. Det beror på att den är smart och alltid uppdaterad med aktuella mätvärden på upp till 31 Modbus-enheter. Den samlar information och tolkar data vilket hjälper användaren att fatta bättre beslut när det kommer till den dagliga driften av anläggningar.

Standarden DIN VDE 0100-801 har funnits sedan oktober 2015. Den definierar krav och rekommendationer för utformningen av elinstallationer i kommersiella fastigheter. Målet är att optimera elenergiförbrukningen. Några av de viktigaste parametrarna är prestandaövervakning och -jämförelse, identifiering av energianvändning samt studier av nätkvalitet.

I dag bör elkonsulter uppfylla dessa krav i varje projekt. Det gäller både i nya och befintliga fastigheter. Det nya energiövervakningssystemet från Hager hjälper till att uppnå dessa mål och så att bästa möjliga energieffektivitet kan uppfyllas.

– Det nya systemets centrala enhet är servern för energiövervakning. Agardio.manager är i normutförande för DIN-skenmontering. Den kan anslutas med upp till 31 Modbus-anslutna komponenter eller Hagers energimätare, säger Gunnar Wennerberg, försäljningschef på Hager.

Alla Hagers energimätare i Modbus-utförande kan anslutas med förvalda inställningar på servern eftersom de finns registrerade där. Detta omfattar till exempel luftbrytare och effektbrytare med Modbus-gränssnitt, mätanordningar för billaddare, vatten- och gasförbrukning, samt DIN-monterade energimätare.

– Dessa komponenter kan alltså inhämta mätvärden för övervakning på alla de relevanta punkterna i en lågspänningsfördelning, säger Gunnar.

De uppmätta värdena kan nås och visas på servern på distans med hjälp av valfri webbläsare eller Scada-system, till exempel på en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Värdena gestaltas i enlighet med DIN VDE 0100-801.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11 500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 24 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på 2,19 miljarder EUR (2019).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige