Gå direkt till innehåll
berker mix moodboard
berker mix moodboard

Blogginlägg -

Berker - 100 år av innovation

Bröderna Robert och Hugo Berker, har sedan sin allra första strömbrytare lagt stor vikt vid en sammanhängande kombination av form och funktion, samt tydlig reducerad estetik i all sin design. Denna designfilosofi är i allra högsta grad fortfarande aktuell ett sekel senare. När det gäller design och teknik, ligger varumärket berker under Hager-paraplyet alltid i framkant.

Strömställare och system från berker finns idag världen över och med sin vackra och stilrena design tillför de alltid elegans och funktion till varje rum. Stor vikt har alltid varit och fortsätter vara kvalitet, design och innovation vilket bekräftas av de många designpriserna, som till exempel nu senast för berker R.8.

Just R-serien, berkers senaste framgångsrika serie, slutför cirkeln av de första 100 åren, i en historia präglad av innovationer och designmilstolpar. Serien designades 2013 med berker R.1 av designikonen Werner Aisslinger och vidareutvecklades via berker R.3, R.classic och R.8. Serien kännetecknas av en innovativ blandning av material som sträcker sig från betong och skiffer till akryl, trä eller läder - såväl som mängder med funktioner. Det som binder samman serien och definierar beståndsdelarna för de fyra R.-linjerna är alltid cirkeln. 

Serie berker R.1

Det är inte bara berker som fyller 100 år i år. Berker delar sin födelsedag med Bauhausskolan, en designskola med fokus på arkitektur och design där funktionaliteten alltid var i fokus. De grundläggande idéerna handlade om att skapa design och konst för alla och lärarna inom Bauhausskolan var dåtidens allra mest framstående arkitekter och konstnärer. Berker och Bauhaus delar även sin historia designmässigt då strömbrytare från berker redan 1926 sattes upp i direktörens kontor. Lite kuriosa är att det nästan 100 år senare fortfarande sitter strömbrytare och vägguttag från berker på direktörens kontor (berker 1930). Bauhaus och berker delar också samma passion för rena former och funktionalitet. Idag hittar du både tidlösa klassiker och moderna funktioner i den Bauhaus-inspirerade Berker 1930-serien.

Strömbrytare som suttit i direktörens kontor och var båda daterade 1926 med ordet ”Licht” (ljus) ingraverat på tryckknappen av vit plast

Som en ledande leverantör av högkvalitativa elektriska installationer, inkluderar Hagerportföljen tidlös klassisk strömbrytardesign samt intelligent fastighetsautomation. Berker är särskilt populär bland arkitekter och planerare, kanske för att alla designserier är en konsekvens av kunders önskemål. Mer än 150 olika ytmaterial finns tillgängliga i de olika designserierna. Vi kan producera ett nästan oändligt antal ytor eftersom tillverkningen tillåter individualisering. En ram som luktar kaffe? Inga problem. Dina favoritjeans som en yta för strömbrytaren i klädkammaren? Inga problem. Varje brytare kan bli helt unik och uppfylla just dina behov eller drömmar.

Grattis på födelsedagen till er båda! 


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager

Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige