Gå direkt till innehåll
Bo smart med coviva från Hager
Bo smart med coviva från Hager

Pressmeddelande -

Framtiden flyttar in - det skall vara enkelt att bo smart

Hager och Swebostad har inlett ett samarbete gällande smarta framtidssäkra hem som från och med nu ingår i alla bostadsprojekt. Swebostad kommer kunna erbjuda alla sina kunder smarta framtidssäkra hem rustade för framtiden. Utöver kontroll av förbrukning och värmesystem samt nyckelfria kodlås erbjuder de även coviva, ett integrerat smarta hem system från Hager. Med coviva kan bostadsägarna koppla samman alla intelligenta funktioner i fastigheten och enkelt styra dem från smartphone eller surfplatta via coviva-appen.

Belysning, persienner/markiser och uttag kan enkelt styras via en appen vilket inte bara sparar tid utan också energi och pengar. Med coviva kan bostadsägaren skapa sina egna scenarion, så kallade covigram, och automatiskt styra belysning efter egna önskemål. Med senarioknappen som placeras i sovrum och i entrén kan bostadsägaren släcka/tända hela huset eller använda den till hemma-/borta läge, allt för att öka komforten och enkelheten i hemmet.

"Vår idé är att framställa hållbara och prisvärda flerbostadshus och radhus och våra kunder ska uppleva mycket boende för pengarna. Så när du köper en bostad av Swebostad ska du känna att du får ett framtidssäkrat hem rustat för framtiden. Ett smart hem skall vara enkelt för dig som bor, addera mervärde och uppmuntra till ett hållbart levnadssätt", säger Lars Bonander, projektutvecklingschef på Swebostad.

Hager, med svenskt huvudkontor i Mölndal har varit verksamma i Sverige sedan 1990. Företaget lägger stor vikt vid enkelhet och användarvänlighet. Oavsett om det är belysning, klimat eller övervakning, kommer många produkter till det Smarta hemmet alltmer in i kundernas värld. Ofta, tyvärr, dock bara som fristående system. Med coviva kan man ansluta många olika lösningar från flertalet leverantörer. Anslut Google Home, addera smarta brandvarnare som tänder upp huset i händelse av brand eller koppla samman säkerhetsövervakning från Netamo. Uttagsadapter finns också som tillval. Utveckling sker hela tiden varpå fler funktioner kan adderas.

"Med Covia får Swebostad en enkel och bekväm produkt för sina kunder och ett system som går snabbt och lätt att installera. Systemet levereras färdig programmerat från oss för att förenkla installation och att korta ner tiden vid inflyttning. En av fördelarna med systemet är att det på ett enkelt sätt går att växla upp och lägga till andra smarta produkter. Tack vare öppenhet i systemet kan det prata med t.ex. väderstation från Netatmo och styra våra solskyddsprodukter", säger Gunnar Wennerberg, försäljningschef på Hager.

"En sak är säker, utvecklingen går fort och möjligheterna är många. När vi väljer system och produkter till våra bostäder så värderar vi aspekter som hållbarhet, trygghet, smidigt för våra användare och flexibilitet genom att kunna addera nya funktioner varpå tekniken utvecklas", avslutar Lars Bonander.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 2 miljarder EUR (2018).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige