Gå direkt till innehåll
Personskyddsbrytare - Smart teknik för en bekvämare vardag
Personskyddsbrytare - Smart teknik för en bekvämare vardag

Pressmeddelande -

Smart teknik för en bekvämare vardag

Den tekniska utvecklingen sker snabbt, ökade krav på bekvämlighet i hemmen ställer större krav på elanläggningen. Med en installerad personskyddsbrytare får du en driftsäkrare elanläggning. Skydda både dig och din bostad mot onödiga strömavbrott med hjälp av personskyddsbrytare.

Varför du ska installera en personskyddsbrytare

Med hjälp av personskyddsbrytare får du en säkrare elanläggningen. Vid ett eventuellt elfel så slocknar bara den drabbade gruppen och skyddar samtidigt andra delar i byggnaden från att stå utan el. Genom att installera en personskyddsbrytare på varje grupp så blir det enkelt att lokalisera felet. Det sparar tid och gör en husägare mer självständig som slipper ta hjälp av en elfirma.

Vad är en personskyddsbrytare

En personskyddsbrytare är en kombination av jordfels- och dvärgbrytare som skyddar dig mot jordfel eller överbelastning i elnätet. Jämfört med traditionella jordfelsbrytare som slår ut all el i din bostad, oavsett hur liten skadan är, säkerställer personskyddsbrytaren att bara felkällan slås ut. Detta ger dig även en tydlig struktur i elskåpet så att du snabbt kan identifiera var felet uppstod.

Vad ska jag skydda

Mikael Hylander, produktchef på Hager rekommenderar att skydda de vanligaste felkällorna, exempelvis uttag utomhus, ytterbelysning, eller eluttag i badrummet - de platser där det lätt kommer in fukt. Det kan även vara en bra idé att skydda de mest sårbara grupperna som utan eltillförsel, orsakar de värsta skadorna. Skulle till exempel du och din familj vara på semester kan en personskyddsbrytare skydda hemmets kyl-o-frys, och ni slipper komma hem till ett illaluktande eller fuktskadat kök.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 2 miljarder EUR (2018).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige