Gå direkt till innehåll
Hagers nya golvboxar tål tyngden från en bil och med kapslingsklassen IP66 kan de också våtstädas.
Hagers nya golvboxar tål tyngden från en bil och med kapslingsklassen IP66 kan de också våtstädas.

Pressmeddelande -

Golvboxen som tål vatten och 1000 kilo

Den nya golvboxenserien från Hager är skapad för att hålla. De kan användas i miljöer som våtstädas och tål hög belastning.

– Det går till och med att köra över dem med en bil, säger Jörgen Palm som är produktchef på Hager.

Det kan vara en utmaning att erbjuda flexibel strömförsörjning och data i stora lokaler. Hagers små och runda golvboxar tacklar utmaningen tack vare tåligt yttre, diskret design och flexibla anslutningsalternativ. Skyddsklassen gör uttagen lämpliga för golv som våtstädas eller utsätts för mycket tyngd. Den starka skyddsklassen IP66 gör uttaget lämpligt för alla inomhusgolv.

– I kontor eller offentliga miljöer är det inte ovanligt att golv moppas med vatten. Detta tål våra nya golvboxar, säger Jörgen.

Slitstark design
Eftersom golvboxarna är skapade för att hålla kan de till och med köras över med bil. Detta gör att de exempelvis kan installeras i bilhallar.

– Gångjärnslocket i metall har en robust konstruktion. Det integrerade fjädersystemet ger användarvänlig hantering. När du har anslutit kablarna kan du låsa gångjärnslocket i ett användarläge. Det skyddar de anslutna kablarna från skador som kan uppstå när du kliver på locket, säger Jörgen.

Upp till fyra anslutningsalternativ
Den kompakta golvboxen utnyttjar anslutningsutrymmet. Två 230 V-uttag och två multimedieanslutningar ryms på en monteringsdiameter på 122 mm. Alla uttag kan användas samtidigt.

– Våra nya golvboxar har en modulär uppbyggnad och består av en montageram, ett anslutningsutrymme och ett lock. Alla komponenter matchar snyggt och våra praktiska installationstillbehör säkerställer snabb och enkel installation i alla golv.

Versioner och färger
Golvboxarna finns med tre olika lock och i fem färger: Gångjärnslock, eller skruvlock i metall med distansring, som finns i silver, koppar eller mässing. Det finns även plastlock i grått eller svart.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Det är ett familjeägt företag med mer än 12 100 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder. 

Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige