Gå direkt till innehåll
Jordfelsbrytare typ B upptäcker alla typer av felströmmar. Jordfelsbrytare typ B+ överträffar till och med brandskyddskraven. Tillsammans med typ A och F bildar de Hagers nya 10 kA-serie.
Jordfelsbrytare typ B upptäcker alla typer av felströmmar. Jordfelsbrytare typ B+ överträffar till och med brandskyddskraven. Tillsammans med typ A och F bildar de Hagers nya 10 kA-serie.

Pressmeddelande -

10 kA-serien komplett – jordfelsbrytare för ökat skydd

Goda nyheter för dig som jobbar med kommersiella och industriella anläggningar. Hager breddar portföljen och erbjuder nu en komplett 10 kA-serie när det kommer till jordfelsbrytare.

Med sina jordfelsbrytare har Hager garanterat maximal säkerhet i bostäder i årtionden. Nu går de ett steg längre: genom att utöka sitt sortiment av jordfelsbrytare till att omfatta ett komplett 10 kA-sortiment. Därigenom utvidgas alternativen för dem som jobbar med kommersiella byggnader.

Trefasiga frekvensomriktare kräver ofta speciella jordfelsbrytare – särskilt i områden med risk för brand.

– Våra nya, allströmskänsliga jordfelsbrytare typ B, upptäcker alla typer av felströmmar. Jordfelsbrytare typ B+ överträffar till och med brandskyddskraven för brandhotade lokaler, säger Mikael Hylander, produktchef för strömfördelning på Hager.

Märkströmmen är från 25 till 100 A. Den nya 10 kA-serien innehåller välkända specialtyper med ökad immunitet mot pulsade felströmmar (typ A HI, F och B) och selektiva varianter (typ A och B).

– Enfas-frekvensomvandlare används som elektronisk utrustning i allt fler klassiska hushållsapparater. Detta kan resultera i blandade frekvenser som inte längre fullt registrerats av jordfelsbrytare typ A, säger Mikael och fortsätter:

– Därför rekommenderar många tillverkare av hushållsapparater användning av jordfelsbrytare typ F. Med våra nya jordfelsbrytare kan du följa denna rekommendation – och undvika de ovanliga felströmmarna, avslutar Mikael.

Hagers nya sortiment för kommersiella byggnader är speciellt utformade för att skydda installationer. Från 25 till 125 A, 30 till 300 mA felström, typ A / HI, F och B.


Relaterade länkar

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11 500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 24 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på 2,19 miljarder EUR (2019).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige