Gå direkt till innehåll
Från vänster: Marthin Karlsson från Elektrofabriken, Leif Hallén från Hager Elektro och Mathias Karlsson från Elektrofabriken. De tre firar koalitionen mellan de två bolagen.
Från vänster: Marthin Karlsson från Elektrofabriken, Leif Hallén från Hager Elektro och Mathias Karlsson från Elektrofabriken. De tre firar koalitionen mellan de två bolagen.

Pressmeddelande -

Hager förvärvar majoritetsandel i svenska apparatskåpsbyggaren Elektrofabriken

Hager Group har undertecknat avtal om majoritetsandel i Elektrofabriken som är en ledande apparatskåpsbyggare med säte i Malmö. Detta gjordes via Hager Groups dotterbolag i Sverige, Hager Elektro AB.

Hager Group stärker därmed sin position i Sverige och utökar tillväxtambitionerna ytterligare i Europa. Aktieaffären mellan de två företagen är nu föremål för godkännande av konkurrensmyndigheter och förväntas avslutas under första kvartalet 2022.

– Med det här förvärvet höjer vi vårt kundfokus ytterligare. Det visar vårt engagemang i Norden, där våra lösningar redan distribueras framgångsrikt inom både bostads- och det kommersiella byggnadssegmenten, säger Daniel Hager, CEO för Hager Group.

Elektrofabriken är ett snabbt växande bolag. Företaget med bas i Skåne marknadsför och tillverkar låg- och mellanspänningsprodukter, skräddarsydda för kommersiella och industriella applikationer. Det familjeägda företaget grundades 2007 av de två bröderna Marthin och Mathias Karlsson.

– Jag är glad att välkomna Elektrofabriken till Hager Group. Med deras kreativitet och förstklassiga tjänster inom smart elektrifiering av kommersiella byggnader kan vi nu erbjuda helt integrerade lösningar för våra kunder. Jag är övertygad om att detta avtal är en win-win, inte bara för Elektrofabriken och Hager, utan även för våra kunder, säger Leif Hallén, vd för Hager Elektro AB och Zone Director Northern Europe för Hager Group.

Marthin Karlsson, som är vd för Elektrofabriken, kommer att fortsätta med sitt uppdrag. Mathias kommer också att fortsätta i sin roll som produktionschef på Elektrofabriken.

– Vi är glada över att vara en del av Hager. Nu kan vi fortsätta vår tillväxtresa, dra nytta av synergier och utveckla verksamheten, både vad gäller omsättning och kunskap, säger Marthin Karlsson, vd för Elektrofabriken.

Ämnen


Om Hager Group

Hager Group är en ledande leverantör av lösningar och tjänster för elinstallationer i bostäder, kommersiella fastigheter och industribyggnader. De har 11 500 anställda som genererar 2,3 miljarder euro i omsättning.

Produkter och lösningar tillverkas på 23 platser runt om i världen och distribueras till kunder i mer än 100 länder. Hager Group är ett internationellt oberoende familjeägt företag med huvudkontor i Tyskland.

Hager Group är en av branschens innovationsledare. De strävar efter att på ett hållbart sätt forma morgondagens elektriska värld och spela en ledande roll inom området för energihantering och distribution. Kunderna har förtroende på koncernens säkra och enkla produkter och lösningar. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation

Kontakter

Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige