Gå direkt till innehåll
Hager har valt att flytta hela sitt svenska lager 1 300 kilometer norrut från Blieskastel i Tyskland till Borås i Sverige.
Hager har valt att flytta hela sitt svenska lager 1 300 kilometer norrut från Blieskastel i Tyskland till Borås i Sverige.

Pressmeddelande -

Hager Sverige flyttar hem sitt lager

Hager fortsätter att expandera sin verksamhet i Sverige. För att stötta tillväxten flyttar man all logistikverksamhet från olika delar i Europa och koncentrerar dem till Borås. Flytten innebär högre precision till Hagers kunder och partners i Sverige.


Ända sedan starten 1955 har Hager strävat efter att vara nummer ett i kundens ögon. Kanske är det därför de lyckats utveckla verksamheten från ett litet familjeföretag till en global spelare inom elinstallation. Kort och gott kan man säga att det går väldigt bra för Hager.

– Vi växer så att det knakar. Faktum är att vi växt så pass mycket att vi inte längre har kapacitet i våra lager i Tyskland. Och det är bland annat därför vi valt att flytta hela vårt svenska lager 1 300 kilometer norrut från Blieskastel i Tyskland till Borås, säger Leif Hallén, vd på Hager.

Lagerhanteringen och distributionen från Tyskland hade sina nackdelar. Begränsningar i flexibilitet och på så vis minder möjligheter att reagera på kundernas önskemål. Och ibland drabbades leveranserna av förseningar på grund av långa transporter.

– Vi insåg att det fanns många bitar som kunde bli väldigt mycket bättre med att flytta hela lagerhållningen för den svenska marknaden till Sverige, säger Joakim Albrektsson, logistikchef på Hager.

Efter ett års planering och etableringsarbete är lagret nu upprättat i Borås hos Hagers logistikpartner Kerry.

– Nu kan vi uppfylla kundernas önskemål om standardiserade paketeringslösningar, projektpaketerade leveranser och vi kan spegla våra lagersaldon hos grossisternas webbshoppar. På så vis kan våra kunder se exakt vad vi har i vårt lagersaldo och få en uppfattning om leverans, säger Peter Högberg De Rosso, försäljningschef på Hager.

Fem fördelar med svensk lagerhantering

 1. Minimerade förseningar
  Lagerflytten innebär att Hager kommer kunna leverera med högre precision till alla grossistpartners i Sverige.

 2. Speglade lagersaldon
  Det betyder att Hager kopplar upp sitt lagerhanteringssystem till grossisternas webbshoppar. Kunderna kan således se vad Hager har i sitt lager och när det kan levereras.

 3. Bidrar till bättre miljö
  Projektpaketerade leveranser innebär mindre emballage. Och eftersom man kör fulla lastbilar från Tyskland blir antalet transporter färre.

 4. Effektivare leveransflöden
  Grossister får ett effektivare leveransflöde till sina lager. Detta skapar ökad tillgängligheten av Hagers produkter, tack vare förkortade ledtider.

 5. Flexibelt med kundunika lösningar
  Snabba leveranser av specialbeställda produkter, exempelvis till byggarbetsplatser. Lager i Sverige möjliggör också specialpackning för att effektivisera grossistens lagerhantering.

Ämnen


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11 500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 24 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på 2,19 miljarder EUR (2019).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige