Gå direkt till innehåll
nya domovea
nya domovea

Pressmeddelande -

Nya domovea – en enda app(arat) för hela fastigheten

domovea - en del av det smarta hemmet

Smarta hem-tekniken utvecklas snabbt och det innebär ofta att komplexa system och produkter ska samverka med varandra. Med nya domovea från Hager blir samverkan mellan systemen väldigt enkel!

domovea är en smarta hem-lösningen för bostäder och mindre kommersiella byggnader, som visualiserar och hanterar det smarta hemmet effektivt. Användarna behöver inte längre hantera flera olika appar utan det räcker med domovea för att hantera alla smarta-hem-funktioner i en enda app: KNX, IoT och visualisering. Appen kännetecknas av sin enkla, intuitiva funktion och erbjuder stora möjligheter till anpassning.

”Med nya domovea kan Hager erbjuda ett verkligt smart hem. Infrastrukturen i installationen är baserad på en driftsäker, och välbeprövad standard, med fler än 450 olika produkttillverkare. Att slutkunden själv kan göra förändringar i installationen om denna vill, ser vi som en själklarhet i dagens uppkopplade värld. Vi gör smarta hem enklare än någonsin för både användare och installatörer”, säger Björn Rudolfsson, produktchef på Hager.

Hager easy med nya möjligheter

Ett easy-system tillsammans med nya domovea är den mest kompletta och standardiserade enkla lösningen för hemautomation. I en enda app möjliggörs styrning och övervakning av hela huset med alla anslutna* och uppkopplade enheter. Även icke KNX-apparater så som Sonos, Philips Hue, Netatmo väderstationer, IP-kameror med kommunikations-standarden Onvif samt tjänster som IFTTT, Amazon Echo, Google Assistant ansluts enkelt.

domovea basic och expert

Först ut att börja säljas är domovea basic som är tänkt att tilltala den breda massan. Appen ger användaren möjlighet att själv driftsätta och göra förändringar i sitt easy-system samt integrera sina egna IoT-enheter och tjänster. Nya domovea innehåller även en VPN-portal som låter användare eller installatör styra, övervaka eller göra förändringar i easy-installationen på distans. Fastighetsägaren har full kontroll över sin anläggning och över vem/vilka som har tillgång till installationen och kan när som helst stänga av möjligheten till åtkomst.

Expertversionen av domovea lanseras i september och kommer att innehålla precis samma funktioner som domovea basic men med mer avancerade logiska funktioner. IP-grässnitt för driftsättning med ETS (Enginering Tool Software) på distans, samt temperaturreglering. Målgruppen för denna version är en helt annan och består till mesta del av avancerade installatörer och systemintegratörer.

Framtidssäkra installationen

Nya domovea är under ständig utveckling och fler IoT-produkter och tjänster kommer att läggs till i framtiden. Tack vare KNX-standarden har kunderna ett väletablerat system som är öppet för framtida innovationer. Med det integrerade IoT-gränssnittet i nya domovea är fastigheten förberedd för en uppkopplad framtid.

Översikt fördelar

  • En enda app(arat) för hela fastighten vid driftsättning, styrning/övervakning och integration av IoT-enheter och tjänster.
  • Hanterar fastighetens hela infrastruktur (belysning, solskydd, värme, IP-kameror samt IoT-enheter)
  • Förnyad visuell design och ergonomi
  • Enkelt att skapa egna scenarion
  • Kostnadsfri fjärråtkomst

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 1,9 miljarder EUR (2017).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige