Gå direkt till innehåll
Luftbrytare ACB HW1 är utformad för att ge maximalt skydd och erbjuder avancerade funktioner i ett kompakt utförande.
Luftbrytare ACB HW1 är utformad för att ge maximalt skydd och erbjuder avancerade funktioner i ett kompakt utförande.

Pressmeddelande -

Sverigepremiär för kompakt luftbrytare

Efter flera år av utveckling kan Hager i Sverige, som ett av världens första länder, lansera luftbrytaren HW1.

– Tack vare den kompakta storleken kan luftbrytaren enkelt integreras i våra distributionskapslingar unimes H, säger Karl-Magnus Hedvall, produktchef på Hager.

Eftersom yttre faktorer som kortslutningar, jordfel eller överbelastning kan orsaka skador är skydd av högsta prioritet i all strömförsörjning. Med detta i åtanke har Hager utvecklat en IEC-testad luftbrytare (ACB).

– För att spara plats i distributionskapslingen är HW1 kompakt i sitt utförande samtidigt som den ger maximalt skydd, säger Karl-Magnus.

Det är dock inte bara när det kommer till prestanda som enheten är övertygande. Luftbrytaren har en mängd fördelar och är utrustad med en intuitiv LCD-skärm.

– Det ska vara enkelt att driftsätta en luftbrytare. Till hjälp har våra kunder en LCD-display i kombination med omkopplare för en smidig inställning, säger Karl-Magnus stolt. Han fortsätter:

– HW1 höjer säkerheten till nästa nivå och är idealisk för alla tillämpningar. Tack vare ett brett utbud av användbara tillbehör har kunderna dessutom nästan obegränsade möjligheter att anpassa sin ACB in i minsta detalj.

Även under planerings- och driftsättningsfasen får kunderna det stöd de behöver för att anpassa sin enhet. HW1 konfigureras med en webb-konfigurator. Med programmet Hager Power Setup kan du göra inställningar, diagnostik och olika typer av tester.

  En luftbrytare med flera utföranden

  • Märkström: 400 A – 1600 A
  • Brytförmåga: 42 kA, 55 kA och 66 kA
  • Elektroniskt skydd: LI, LSI och LSIG
  • Fast och utdragbar version

  Träffa oss på Elfack

  Vi ställer ut på Elfack i Göteborg. Det är, såklart, Nordens största mötesplats där hela el- och energibranschen visar lösningar och de senaste produkterna. Kom till vår monter för att knyta kontakter, hitta nya lösningar, få inspiration och kunskapsutbyte.

  Plats: Svenska Mässan

  Datum: 9–12 maj 2023

  Monter: B04:22

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

  Det är ett familjeägt företag med mer än 12 100 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder. 

  Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

  Kontakter

  Fredrik Fermén

  Fredrik Fermén

  Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
  Johan Ran

  Johan Ran

  Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
  Leif Hallén

  Leif Hallén

  Presskontakt VD 031-706 39 36

  Relaterat innehåll

  Lösningar för elinstallationer

  Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
  Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

  För dig, med dig.

  Hager
  Bifrostgatan 36
  43144 Mölndal
  Sverige