Gå direkt till innehåll
Stream är en programvara som visualiserar fastighetens energianvändning och underlättar effektivisering av energiförbrukningen.
Stream är en programvara som visualiserar fastighetens energianvändning och underlättar effektivisering av energiförbrukningen.

Pressmeddelande -

Ny teknik från Hager låter fastighetsägare energioptimera

Med sin nya programvara för energiövervakning erbjuder Hager en lösning för att enklare optimera energiförbrukningen. För dem med fastighetsbestånd blir det nu enklare att effektivisera och visualisera förbrukningen.

Stream är Hagers svar på kundernas ständigt ökande behov att förbättra sin energibalans och sänka energikostnaderna, inte minst i dessa tider med höga energipriser.

– Programvaran är intuitiv och ett komplement till agardio.manager-systemet. Tillsammans ger de kunderna bättre kontroll över fastighetens energiflöde som kan visualiseras och analyseras via ett enda programvarupaket, säger Göran Petrusson, produktchef på Hager.

Med stream kan operatörerna hålla ett öga på kostnaderna och förbrukningen av vatten, värme, kyla, gas och el. Allt visualiseras på instrumentpaneler som kan ställas in efter behov. På så vis kan potentiella besparingar identifieras direkt och rätt slutsatser dras. Det är inte bara de medelstora kommersiella fastigheterna utan också hela fastighetsbestånd som har nytta av Stream.

Minskade koldioxidutsläpp i förlängning
Verktyget, som lanseras 4/5, har inte bara en positiv effekt på energiförbrukningen det kan också sänka relaterade kostnader. Genom att använda Stream och konfigurera gränsvärdena förhindras strömavbrott med tillhörande driftskostnader. Operatörerna får en tydlig varning så fort gränsvärdet nås, vilket gör att de snabbt kan reagera.

– Programvaran är också kompatibel med alla vedertagna standarder såsom IEC 60364-8-1 – andra utgåvan. Den hjälper konsumenterna att förbättra sina företags koldioxidavtryck, säger Göran.

Programvaran är en engångslicens och priset beräknas på antalet mätpunkter. För att räkna ut priset för ett fastighetsbestånd kontaktar du Hagers supportavdelning.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige