Gå direkt till innehåll
I hagercad 5.5 finns en mängd uppdateringar, bland dessa finns nu lösningar för energidistribution.
I hagercad 5.5 finns en mängd uppdateringar, bland dessa finns nu lösningar för energidistribution.

Pressmeddelande -

Energidistribution i uppdaterat planeringsverktyg från Hager

Hager har uppdaterat programvaran hagercad från 5.0 till 5.5. Elingenjörer, konsulter och apparatskåpsbyggare kan i och med uppdateringen arbeta enklare och mer effektivt. Bland nyheterna finns lösningar för energidistribution.

I hagercad 5.5 finns nu effektbrytarserien h3+, ställverkssystemet unimes H och en mängd nya kompatibla och flexibla lösningar som hjälper vid det dagliga arbetet med projektering av fördelningslösningar och säkra elsystem. Det har också tillkommit en mängd nya modulkomponenter såsom jordfelsbrytare, ljusbågsskyddande dvärgbrytare samt huvudbrytare i serien HAS.

– Den här nya versionen uppfyller flera av de moderna lösningarna som våra kunder efterlyst, säger Karl Magnus, produktchef för energidistribution på Hager. Han fortsätter:

– På vägen till den perfekta lågspänningsfördelningen besparar verktyget flera arbetsuppgifter. Däribland kretsschema som skapas automatiskt efter att man tidigare listat önskade komponenter. Det är inte bara möjligt att skapa enpoligt schema utan också flerpoligt. Även plintschema genereras automatiskt.

Överensstämmer med standarder
Vid projektering hjälper hagercad med kapslingsberäkning och föreslår enbart kapslingar som passar valda apparater. Effektförlusten på apparater är inkluderad – precis som de kylande ytorna i kapslingen. Gäller även vid värmeberäkning som är standard i hagercad. Programvaran ser till så att standarden alltid följs.

Alla viktiga dokument, underlag, bruksanvisningar och foton är samlade på en plats. Programmet skapar dessutom automatiskt märkning för kapslingar.

– Att arbeta med hagercad är enkelt eftersom verktyget är baserat på populära program som säkerställer att du direkt känner dig hemma, avslutar Karl Magnus.

Installera hagercad 5.5

Via myHager-konto kan man ladda ned programmet och komma igång direkt. Programmet är gratis och ger möjlighet att skapa enpoliga och flerpoliga kopplingsscheman.

Till nedladdningssidan

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11 500 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 24 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på 2,19 miljarder EUR (2019).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager

Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige