Gå direkt till innehåll
Hager bygger hållbar affärsmodell – anställer hållbarhetsansvarig

Pressmeddelande -

Hager bygger hållbar affärsmodell – anställer hållbarhetsansvarig

Hager tar sikte på en framtid med låga koldioxidutsläpp och anställer hållbarhetsansvarig med tekniskt kunnande.
Johan Sundvall, som tidigare arbetat med energioptimering på Hager, ser den nya rollen som en möjlighet att påverka branschen genom att skifta fokus från pris till miljö.

Vi befinner oss i en växande klimatkris och behöver akut minska utsläppen av växthusgaser. Omvandlingen av energisektorn, från fossilbaserat till noll koldioxidutsläpp under andra hälften av detta århundrade, kan uppnås genom elektrifiering. Så för att bidra till låga koldioxidutsläpp anställer Hager en nationell hållbarhetsansvarig.

Johan Sundvall, som tidigare hjälpte konsulter och systemintegratörer att energioptimera fastigheter, arbetar numera som hållbarhetsansvarig på Hager i Sverige.

– Att jag kommer från tekniksidan ger mig en unik produktinsikt. Det kommer gynna våra kunder i och med den klimatomställning vi alla måste bidra till, säger Johan.

Hans första uppdrag blir att fokusera på miljödokumentation. Först ut är EPD/PEP-dokumentationen som han hoppas ska vara klar under första halvan av 2023.

PEP ecopassport är ett ramverk för miljödeklarationer till produkter inom el-, elektronik och HVAC-industrin. Johan kommer också att uppdatera handlingar för SundaHus och Byggvarubedömningen.

Därefter ska han arbeta bredare med hållbarhet.

– Tillsammans med mina kollegor i Europa ska vi förbättra hantering av förpackningsmaterial samt fokusera på hållbar produkt- och förpackningsutveckling.

Samtidigt vill jag påverka den svenska marknaden att värdesätta miljö framför pris, säger Johan.

Leif Hallén, som är vd för Hager, ser affärsnyttan i hållbarhetsarbetet.

– Utöver de positiva hållbarhetsaspekterna så ser vi att det finns en affärspotential i detta. Det här kommer hjälpa oss att bygga en hållbar affärsmodell för framtiden, säger han.

Ämnen

Kategorier


Hager är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Det är ett familjeägt företag med mer än 12 100 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder. 

Vi skapar produkter och lösningar, för bostäder och kommersiella fastigheter, som erbjuder sinnesro, säkerhet och välbefinnande för människor i deras dagliga liv.

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige